Skocz do zawartości

E46 318i 2000 r. Metaliczny stukot w lewym tylnym kole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

proszę o postawienie diagnozy co dolega autku : podczas przyśpieszania, jak i najeżdżania lewym tylnym kołem na jakieś nierówności na drodze typu koleiny, studzienki itp. słyszalny jest dziwny metaliczny stukot tak jakby coś było poluzowane. Byłem dzisiaj w stacji diagnostycznej na szarpakach, które oczywiście nic nie wykazały. Dodam, iż jakiś czas temu wymieniałem z tyłu amortyzatory z odbojami i poduszkami jak również sprężyny, którą miałem pęknięta ale z prawej strony, po tej wymianie owy stukot stał się częstszy jak i głośniejszy.

stukot nagrałem dyktafonem z telefonu ponieważ jest najlepiej słyszalny https://megawrzuta.pl/download/68f3d9ba5a67552ab6570cdfd7d99099.html - od około 14 s , dobrze słyszalny również od 01:10

proszę o możliwie szybką pomoc, ponieważ nie wiem czy mogę z tą usterką jechać w dalszą trasę na weekendzie. pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
temat do zamknięcia, sprawa rozwiązana :)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No i co to było ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
  • Autor
poluzowane śruby w gumowych wieszakach tłumika, jeden wymieniony, a drugi dokręcony :) i sprawa załatwiona :) , jeśli macie podobne odgłosy dochodzące tak jakby z lewego tylnego koła to należy zacząć właśnie od tego. Tłumik chodził góra - dół i o coś uderzał po najechaniu na nierówności owym kołem i stąd takie metaliczne stuki :)