Skocz do zawartości

E87 M47TU2 122km CHIP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio zleciłem zawirusowanie mojej jedyneczki 122km, którą jeżdżę ponad 2 lata. Oto wyniki:

https://naforum.zapodaj.net/3a12089f0aac.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/8cad4e07f0f0.jpg.html

Seria wyszła bardzo dobrze - seryjne 130 km /300nm w aucie z 2005 roku to chyba niezły wynik.

Moje pytanie: czy ten program nie jest zbyt mocny jak na ten silnik ? Autko na prawdę fajnie sie odpycha, nie mam zamiaru go katować. Jakieś sugestie/zalecenia co zmienić z osprzętu ? Sprzeglo i dwumas wymienione 13 tys km temu.

Opublikowano
Słuchaj mam ten sam silnik byłem zapytać u w firmie zajmującej się tym mówią że robią 160km I 360nm. Tak z ciekawości masz dpf? Ja mam wypala mi się co koło 450 600km i nie wiem czy czegoś nie spapraja.
Opublikowano
  • Autor
Moje jest bez dpfa. Radziłbym Ci raczej go wywalic jeśli.masz zamiar robić program. No wlasnie moim zdaniem firmy, które z góry zakładają ile Ci wgrają sa u mnie na spalonej pozycji. Mogą założyć na podstawie doświadczeń ile +/- mozna wyciągnąć. A ja robiłem u goscia, ktory podchodzi do wszystkich aut bardzo indywidualnie ( robi projekty po 1000hp+) Trwało to z 4 godziny, auto bylo hamowane nie tylko przed I po ale również kilkakrotnie w trakcie i do tego nadawane nowe korekty. Widzisz, u mnie wyszło seryjnie 8 koni niż fabryka przewiduje. Wiadomo błędy pomiaru tam na pewno jakieś są.
Opublikowano
Nie chce go wywalić boję się że czpie będzie problem z wypalaniem. Powiedział właśnie Plus minus 160 km. I że to jest bezpiecznie.

Edytowane przez klopsik1

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Problemu z wypalaniem nie będzie, bo go wywalisz. Tuner usunie go z softu przy chipie i po DPF i wypalaniu. Największy ból, że zaostrzają przepisy dotyczące sprawdzania emisji spalin i kiedyś ktoś może to zacząć skutecznie kontrolować. Popatrz sobie w apilkacji co ile ci się wypala ten DPF, a potem zrób chipa, żebyś miał wyniki przed i po. Żeby się nie okazało że po chipie tak kopci że co 50km będzie się wypalać.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
Jack napisałem że dpf zostaje. Wypala się co 450 600 km. Nie usuwam go. Boję się że tuner coś spierniczy I nie będzie się wypala po chipie. Albo wypalal co 100km. Moze ktoś robił czip I ma dpf dalej
Opublikowano
Ja mam 118d(122km) z dpf, program mi robili jakies 3 lata temu na 165km/370nm, przejechalem 63 tys. bez zadnych problemow, wystarczy dbac o temperature silnika(sprawne termostaty) i nie ma czym sie naprawde martwic.
Opublikowano

Madey powiedz mi czuć różnicę??? :lol: :o :D :mrgreen:

Skąd jesteś gdzie robili chip ?

Opublikowano
Roznica jest bardzo duza, dzieki mniejszej turbinie w 118d auto po chipie lepiej ciagnie od dolu niz seryjne 163 km, ja ze zgierza robilem w tc performance lodz.
Opublikowano
Do łodzi mam 150 km. Czyli tragedii nie ma. Zaczynam się nad tym naprawdę zastanawiać. :) ciekawe jak cenowo wygląda to. Szkoda że nie kupiłem automatu. Teraz szukał bym automatu na ZF skrzyni
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie wiem skąd teoria, że jak robi się program to wywala dpf..co to ma do rzeczy? Są 3.0d z mocami 400 km i dpf na miejscu.

Klajbek11 zmieniaj olej nie rzadziej niż 10 tys. km i ciesz się jazdą.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.