Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Panowie. Czy do wymiany wałka mimośrodowego są potrzebne jakieś inne blokady niż standardowe do ustawienia rozrządu?

Czy ten wałek można wymienić jak w innych slimnikach wałki na zasadzie odkręcenia i wyjęcia go? Czy poprostu po wyjęciu go rozsypią się te wszystkie " popychacze " i sprężyny od valvetronica?

Pozdrawiam

Opublikowano
Odłącz wtyczkę od tego silniczka vvt autko trochę straci na mocy, ale w ten sposób obejdziesz cały ten vvt. Ogólnie są dwie blokady na allegro są pakiety 2in1. Problem w tym, że ten cały system to nie to co w innych silnikach, to jakieś nieporozumienie.
"Wszystko dobre jak się nie psuje" :)
Opublikowano

Wiem, że po odłączeniu wtyczki silnik wchodzi w tryb awaryjny i chodzi na przepustnicy :) Dlatego też chcę wymienić ten że wałek którym steruje silniczek vvt bo ma wytarte krzywki. :)

Więc jest tutaj ktoś kto mi odpowie czy jeśli wyjmne ten wałek to wszystko się rozleci i bez blokad tego nie złoże ?