Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem BMW E32 735 z 90 roku .Mam głupie pytanie podczas zakupu facet powiedział mi że te BMW posiada klimatyzację i ja też zasugerowałem się pokrętłami na pulpicie z ustawieniemi temperatury(są po obu stronach)

Ale po dokładniejszych oględzinach na drugi dzień nie widzę w niej drugiej chłodnicy od klimy ani żadnych rurek do nabicia - wię mam pytanie czy BMW ma jakieś inne rozwiązania klimatyzacji ?Teraz to janie wiem czy ją mam.Jak nie ma klimy to po co są te pokrętła?

Opublikowano

heheh

jak jest klima to sa 2 chdnice to raz :D

dwa zapewne masz trzy pokretla plus przyciski po lewej stronie czyli od strony kierowcy masz tam 4 plus 2 zaslepki prawda??

moje modele
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Od strony silnika wygląda to tak, że "rurki" leca sobie z prawej strony silnika, górą. Chłodnica jest schowana przed chłodnicą wody, powinien być na niej (oprócz wisko od strony silnika) od przodu wentylator elektryczny. No i jeszcze do kompletu z przodu silnika, po jego prawej stronie u dołu jest sprężarka klimatyzacji.

To tak na wszelki wypadek, jakbyś się pomylił w panelach klimatyzacji i nie znalazł na nich magicznego symbolu "gwiazdki" (płatka śniegu, zwał, jak zwał).

Kai