Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mógłby ktoś mi napisać jak bez ściągania zderzaka lub wiska wyciągnąć ICek do czyszczenia? i czy jest taka możliwość bezinwazyjnie to zrobić ?
Opublikowano

Z tego co pamiętam to wystarczy zdjąć osłonę pod silnikiem, odpiąć intercooler od węży i zdaje się trzeba poluzować ta plastikową osłonę za wiatrakiem (od góry chyba na śrubki przykręcona).

Potem ów osłonę wiatraka odsunąć do góry a sam intercooler jest na wsuwki pod chłodnicą zamontowany. Trzeba dokładnie obejrzeć i widać gdzie co i jak. Tam zdaje się trzeba jakimś śrubokrętem tu i ówdzie nacisnąć żeby te wsuwki/zatrzaski poluzować i intercooler wyjeżdża do tyłu, w stronę silnika.

Pzdr.

Opublikowano
Właśnie wczoraj rozebrałem osłonę i ta obudowa przeszkadza, żeby wyciągnąć IC, ale znów wisko przeszkadza obudowie, żeby ją odchylić w str silnika
Opublikowano
Próbuj dalej. Pamiętam, że na bank nie musiałem zdemontować visco. Ta obudowę jak dobrze pomanewrujesz to pójdzie na tyle do góry żeby uwolnić intercooler.