Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Odnośnie przedniej szyby: wymiana nie zawsze oznacza, że auto miało "dzwona". VW T4 zrobiłem 175 tys. km i szybę wymieniałem 2 razy - rozbitą przez kamienie wystrzeliwane spod kół innych aut.

Opublikowano
Ja w moim VW LT mam juz trzecia lub czwarta szybe :mad2: Wszstko w ciagu 5 lat od kamieni, auto bezwypadkowe.
Opublikowano
w porządku , ale kupujac samochod nie zakladam ze szyba byla wymieniana z powodu kamienia, mowi mi cos sprzedajacy a ja mam zakladac najbardziej optymistyczny wariant? powie mi "miala jedma kolizje" a ja pomysle "pewnie bardzo delikatna" ???? Poza tym jesli w zadbanej e38 740 czy 750 w pierwszych rekach zdarzy sie kamien to szyba powinna i tak byc oryginalna a jakis zamiennik sugeruje ze juz nikt nie chcial w nia inwestowac lub "wyklepal" ja najtansza metoda i stad nieoryginalna szyba. Zreszta trzeba oceniac calosc, jak wszytsko lezy etc , jesli idealnia to wtedy sa podstawy do wierzenia w kamien.

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
OKi, dzięki za pomoc, mam nadzieje że uda mi się kupić jakąś ładną 38-ke jeszcze w tym roku, prawdę mówiąc chciał bym miec już to za sobą bo kupno samochodu to dla mnie ciężki orzech, mimo że wiem czego chce to przeważnie trzeba się naszukać i bardzo uważać żeby nie kupić ładnie wyglądającego złomu. Najgorsze jest to że pochłania to zbyt wiele czasu którego do świąt raczej za wiele nie będę miał, a zwłaszcza teraz ale będę się starał. :)

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5