Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam na forum,

od roku jestem szczesliwa wlascicielka bmw 520d- rok produkcji 2013. Z racji tego, ze jestem kobieta prosze o cierpliwosc i wyrozumialosc,

bo motoryzacja nie jest moja pasja.

Ale do rzeczy:

Otoz neszczesliwa jestem, bo od poczatku mialam problem z radiem. Od poczatku byl kiepski zasieg - wlasciwie praktycznie zerowy.

Dodejrzenie, ze uszkodzone sa kable nie potwierdzily sie ! wzmacniacz tez byl podejrzany, ale nietety pudlo! Bo przy zamianie w identycznej bmw moj dzialal w tamtej, a z tamtej sprawny wzmacniacz nie dzialal w mojej. Radio jak kiedys wyswietlalo chociaz jakies programy radiowe- oczywiscie z kiepskim zasiegiem, tak teraz przy odrobinie szczescia moze wyswietli czasem jedna stacje, ktorra odbierze moze przez 5 min i tyle!! Od roku slucham muzyki z CD- az leb mi juz peka!!!

Czy ktos mial podobny problem? a moze ktos zna bac domysla sie jaka tego przyczyna?

Dziekuje juz teraz za wszyskie rady i pozdrawiam meskie grono

Opublikowano

witam,

mieszkam w Niemczech ok 70km od Frankfurtu nad Menem.

Auto kupulam rok temu. Od poczatku mialam taki problem.

Niestety zamiedbalam okres 6 miesiecy gwarancji. :(

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Może nawi nie jest fabryczna?
Opublikowano

radio i navi wszystko original.

dodam jeszcze jeden problem,

otoz wejscie USB nie czyta muzyki ze stika. Wyskakuje komunikat - wczytuje i nic- ciagle wczytuje. Nie moge np. przez blueth. polaczyc sie z telefonem i sluchac z telefonu muzyki.

Ale- uwaga... wejscie USB laduje baterie telefonu, Przez blueth. lacze sie z telefonem i odbieram polaczenia.

Jak myslice- moze to wina jakiegos oprogramowania??

moze te dwa probemy sa ze soba powiazane??

pochodze z Kluczborka, kolo Opola. W Polsce bywam sporadycznie. Mozecie moze kogos polecic??

Opublikowano

BT nie ma nic wspólnego z radiem oprócz głośników więc działa. Tak samo ładowanie z USB .Być może pomoże ponowne kodowanie radia, bo to widać że masz zbyt dużo usterek

Nikt zdalne tego nie zrobi.Trzeba podjechać do kogoś od Bmw lub ludzi od audio

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco