Skocz do zawartości

BMW E90 N46 odgłos ocierania/szurania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Do tej pory tylko śledziłem forum i się nie udzielałem, dzisiaj jednak proszę Was o pomoc.

Borykam się z problem dziwnego dźwięku słyszalnego w kabinie, dźwięk do odsłuchania w filmiku który podam niżej.

Intensywność i głośność zwiększa się razem ze wzrostem obrotów, słychać go i na luzie i podczas jazdy.

https://youtu.be/HtzTiTHwT7Q

Ktos miał podobny problem ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Był już temat z podobnym dźwiękiem więc poszukaj na forum. Było tam brane pod uwagę: sprzęgiełko alternatora i sprężarka klimy. W naszym silniku nie ma standardowej sprężarki ze sprzęgłem na elektromagnes.

Radzę zdjąć pasek, odpalić bez niego i sprawdzić czy jest poprawa. Jeżeli odgłos ucichnie to kręć rolkami. Możesz kupić krótszy pasek i założyć z pominięciem klimy. Sprzęgiełko alternatora łatwo sprawdzić. W jedną stronę musi być sztywne a drugą prawie swobodnie się kręcić.

Opublikowano
  • Autor
Czytałem dość dużo tematów o tym, i zazwyczaj właśnie padło tam stwierdzenie żeby ściągać pasek, ogarnę to dzisiaj bądź w poniedziałek, dzięki wielkie.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

@greentulip

Udało Ci się znaleźć źródło problemu? Pytam bo mam identyczny odgłos w kabinie ;)