Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Przymierzam się do kupna nowych kloszy od reflektorów do e46 po lifcie. Nie chce wydać pieniędzy w błoto więc wole zapytać gdzie kupić, żeby się nie okazało, że są źle spasowane. Znalazłem coś takiego: https://allegro.pl/szklo-klosz-reflektor-kpl-bmw-3-e46-2001-5-lift-fl-i7258043166.html# kupował może ktoś? są jakie opinie na ich temat?

Edytowane przez Bu77erfly
Opublikowano

To są same klosze a nie reflektory. Ja na twoim miejscu kupił bym OE reflektory, bo masz pewnosć że pasują i masz całość spasowaną.

Same klosze jak wymienisz to może być sytuacja, że lampa będzie nieszczelna.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Same klosze jak wymienisz to może być sytuacja, że lampa będzie nieszczelna.

Niby dlaczego? Ja wymieniałem, co prawda z anglika w idealnym stanie, ale oba są szczelne chyba 3 lata już. Ważne żeby uszczelka była cała i tyle, jak nie jest to trzeba ją wymienić. Ten zamiennik wiele osób poleca, więc śmiało możesz zamawiać.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dlatego napisałem, że może być taka sytuacja - a nie że tak będzie ;-) Znam też przypadki, że po prostu kleszcze są już w złym stanie i po zdjęciu można już tak nie dopasować. Wszystko zależy indywidualnie od stanu reflektorów i mocowań ;-)
Opublikowano
To są same klosze a nie reflektory.

Racja mój błąd, już poprawione.

Klosze od reflektorów już zamówione, dzięki. Jeszcze jedno pytanie, nie wiecie może gdzie kupię dobre zamienniki uszczelek do reflektorów? Te w ASO kosztują 100zł od sztuki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie kojarzę zamiennika, tu masz w dobrej cenie:

http://www.super-bmw.pl/63128380210-uszczelka-reflektora-pl.html

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.