Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie.

Otóż mam problem z moim bmw e87 116i 2.0 benzyna. Gdy odpalam na zimnym bardzo go trzęsie.. i go zalewa.

Wymieniłem świece, cewki i nic. Wlali mi też płyn do przeczyszczenia wtrysków. Nie mam już pojęcia co może być.

Elektryk podejrzewa pierścienie. Czy miał ktoś podobny problem? z góry dziękuję za odpowiedź.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja podejrzewam wtryskiwacze..jak można diagnozować auto bez wiedzy o nim :duh: i jak można korzystać z takich usług :mad2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To czemu elektryk podejrzewa pierścienie? Lepiej podjedź do mechanika i to takiego co się zna i ma sprzęt do diagnostyki BMW, a nie uniwersalne badziewie. Nawet jak będziesz musiał u niego więcej zapłacić to i tak warto, zanim pół auta wymienisz. Posłuchaj mańka.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W sobotę odebrałem auto od mechanika (wymienił mi wtrysk) i wszystko ładnie pięknie po przejechaniu 12 km zaświeciła się kontrolka od silnika żółta

ujechałem kawałek i zaczęła mrugać auto straciło moc. I wczoraj rano chciałem odpalić i nic nie idzie. Dzisiaj wieczorem elektryk podjedzie

i zobaczymy co to będzie, prędzej zalewał mi się gdy był uszkodzony ten wtrysk. Możliwe że katalizator zatkany ??? pozdro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wtryskiwacz nowy? Został zakodowany?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Tak zakodowany. Wczoraj elektryk był i kolejne dwa wtryski do wymiany. Jak auto kupiłem jeden był już nowy wsadzony. W sobotę jeden ja wymieniłem a teraz się okazało że kolejne dwa. Jak odpalałem to go zalewało dymiło jak z komina kurde. A co myślicie o tym silniku 116i 2.0 Benzyna ponoć nie polecają tych silników...?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Już chyba wiesz m.in. dlatego :wink: w większości przypadków dopiero wymiana kompletu załatwia temat.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL