Skocz do zawartości

problemy z komputerem - jak sprawdzić czy działa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z komputerem i niewiem czy jest sprawny niedawno kupiona ,sprowadzona z Włoch model 735i (e32).Jak sprawdzic czy komputer jest w 100% sprawny;. Z góry dzieki.
Opublikowano
Jeszcze żebyś napisał jakie problemy to ktoś pewnie pomoże :worried:
BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano
jako ze mam go 2 dni nieorjentuje sie w tym wszystkim niechce mi wykonac testow wlaczam test 1 nic niewyswietla sie na desce rozdzieleczej kolo zegarow.Po przelaczenieu stacyjki na poziom 2 i trzymaniu przycisku prawego kolo zegarow niewyskakuja zadne komunikaty tylko wszystkie kwadraciki swieca.jedynie przy wlaczeniu swiatel wyskakuje komenda KENNZEICHENLICHT - oświetlenie tablicy rejestracyjnej (na wyswietlaczu kolo zegarow) a teraz przestalo.
Opublikowano
Czyli juz bardziej jasna sprawa chodzi ci o tzw test zegarow i tzw nr Vin samochodu oraz rok prod i prawdziwy przebieg czyli tzw test zegarow musisz jednak wiedziec ze jezeli bylo cos kombinowane nawet w ten sposob ze samochod mial wymieniana deske z roznych przyczyn moze ci tego testu nie zrobic sam to pzretestowalem na swojej starej 750 wymienilem zegary bo padla mi elektronika a na nowych mimo iz wszystko wskazywaly prawidlowo rowniez testu nie moglem wykonac choc nie powiem kombinowalem i po ktorejs probie wlacznie z wcisnietym guzikiem prawym do testu dopiero raz mi pokazaly ale wtedy jak zaczolem uruchamianie czyli krecilem rozrusznikiem i w dziwny sposub pokazaly fakt iz nie pokazywaly moich nr nadwozia tylko nr samochodu z ktorego pochodzily ale test zrobilem jest jeszcze druga alternatywa w starszych BMW kosc pamieci i potrzymania byla zainstalowana w kostce z tylu zegarow (Brazowej) a w nowszych jest wpieta w zegary taka malutka rozowa badz jasno niebieska na niej masz naklejke z kodem VIN czyli nr karoseri jezeli sie zgadza to poprostu siadlo podztrymanie bo auto moglo stac dlugo bez bateri a jezeli nie no to wszystko juz wiesz i tak samo jest z brazowa wtyczka ale do tego musisz odkrecic zegary dwie srubki u gory malutkie i wysunac jezeli cos powalilem to mnie poprawcie Pzdr MIREK

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA