Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam 328i i niestety zapchał mi się katalizator.

Czy wymieniać go czy może wyczyścić?

Myślałem też nad downpipe ale jest tak mało informacji czy jest to legalne u nas i jakie sa + oraz -

Czy ktoś miał podobny problem?

Pozdrawiam

Opublikowano
Jezeli znajdziesz firme, ktore da Ci gwarancje na regeneracje katalizatora i zrobi to za rozsadne pieniadze to warto cos takiego rozwazyc. Mozna tez kupic uzywke, widze ze na allegro jest np. za 620zl (nie wiadomo do konca w jakim stanie) i sprzedac stary na recykling(wartosc zazwyczaj okolo 400zl z 328i). Najlepiej oczywiscie wymienic na nowy ale w tym wypadku sa to duze koszty.

Sprawdź wartość katalizatora w swoim BMW.

https://www.autokat-katalizatory.pl/cennik-skupu

Opublikowano
Kolego nie bede sie spieral ale mam troche doswiadczenia w tym temacie i wiem co mowie. Katalizator tak samo jak tlumik tlumi dzwiek. W jednym aucie po wycieciu bedzie nieznacznie glosniej, w innym bardziej. Oczywiscie stan tlumikow ma znaczenie czy odczujesz to nieznacznie(moze nawet niezauwazalnie), czy zdecydowanie.

Sprawdź wartość katalizatora w swoim BMW.

https://www.autokat-katalizatory.pl/cennik-skupu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Można instalować downpipe i zrobić euro2, w sterowniku silnika jest przewidziana taka fabryczna możliwość - P.S. nie dlubanie !!! w mapach silnika krzywymi rękami gdy tylko zacierają maski błędów od katalizatorow, a tylko prawidłowa opcja wyłączenia katalizatora fabrycznie !!!

Opublikowano

Z tego co wiem downpipe to poprostu katalizator sportowy czyli przepuszcza ale wiecej niż zwykły katalizator, jest pewnie głośniej i ma więcej mocy.

Tylko jak z legalnością, pytanie jak mnie policja złapie czy nie zapłace mandatu.

Cenowo wychodzi mniej wiecej to samo, regeneracja ok 500 i swoj sprezedam za ok 400.

Opublikowano
Z tego co wiem downpipe to poprostu katalizator sportowy czyli przepuszcza ale wiecej niż zwykły katalizator, jest pewnie głośniej i ma więcej mocy.

Tylko jak z legalnością, pytanie jak mnie policja złapie czy nie zapłace mandatu.

Cenowo wychodzi mniej wiecej to samo, regeneracja ok 500 i swoj sprezedam za ok 400.

Downpipe to down pipe, są wersje z katalizatorem i bez, są katalizatory sportowe i zwykłe. Klient sam wybiera co chce.

Pozdrawiam

Maciek