Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z moją skrzynią automatyczną w BMW E60 530d. Są to standardowe objawy - falowanie obrotów przy stałej prędkości w trasie, szarpnięcie przy redukcji z 2 na 1. Mam pytanie, czy ma ktoś z was doświadczenie z serwisem takiej skrzyni samemu, czyli przede wszystkim regeneracja konwertera, wymiana miski, tulei, oleju. Pytam dlatego, że chciałbym to zrobić samemu, ponieważ mój tata ma warsztat i 30 lat doświadczenia, jednak nie serwisuje on automatów. Kojarzycie, czy w ogóle jest możliwość podołania temu samemu? Macie może jakieś poradniki/filmiki? Ewentualnie po takim serwisie należy przeprowadzić odpowiednią adaptacje? Jeśli taki serwis jest realny, to chciałbym to wszystko nagrać i może stworzyć taki poradnik dla innych osób w podobnej sytuacji.

Dodatkowe pytanie: jak wygląda sprawa z wymianą skrzyni na inną? Na zasadzie plug and play? Że wlewam tylko olej, adaptuje i śmiga?

Z góry dzięki za odp :)