Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

cześć.

Przy okazji wymiany oleju chciałem zająć się kilkoma tematami, które wyszły przy weryfikacji auta przed zakupem (118d z 2008 roku):

I tak po kolei potrzebuję:

- olej plus filtr - czytałem, że potrzebuję olej 0w30. Prawda to? firma obojętnie jaka? jaki filtr wybrać (firma)? ile oleju muszę kupić?

- amortyzatory przód - kolega polecił mi bilstein b4, to będzie dobry wybór? Czy może lepiej sachs?

- półoś lewy tył - mechanik zauważył przetarcie i stwierdził, że to lepiej wymienić zawczasu

- płyn hamulcowy

- filtr powietrza

VIN auta to WBAUD71020P312953

Czy sklep z forum (czescidobmw.pl) jest warty zaufania? Jakieś rabaty na części można dostać?

Pewnie pytania dla Was są banalne ale wolę się upewnić niż zacznę kupować i potem zrobić coś źle.

Czy z Waszego doświadczenia mechanik znajdzie części w lepszej cenie czy lepiej samemu kupić i zawieźć na montaż?

z góry dzięki.

Pozdrawiam!

Edytowane przez Bartek22
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Części z tego sklepu mozesz kupować. Dużo taniej nie znajdziesz. Nigdy nie miałem z nimi problemu. Co do oleju, to poczytaj co i jak. Tematów jest pełno. Dobór oleju masz na każdej stronie producenta i ilość. Zresztą chłopaki z czescidobmw też ci pomogą. Części jak mogę kupuje wcześniej bo jestem pewien co mam. Jak masz zaufanego mechanika to on może kupić, ale ja takiego w moim mieście nie mam:(