Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Od czasu do czasu mam problem z wibracjami w jakie wpada klapka wydechu w prawej rurze. Zawsze dzieje się to na wolnych obrotach. Wibruje jakby kawałek metalu leżał na rurze wydechowej. Delikatne dodanie gazu i jest cisza. Czy ten element ma jakieś łożyska czy podkładki bo podejrzewam że to właśnie sama klapka ma luz. Sprawdziłem podłączenie klapki i zaworek wszystko jest szczelnie. Klapka również się otwiera i zamyka, tylko ma luz w pozycji zamkniętej.

Opublikowano
Prawdopodobnie za słabe podciśnienie.Sprawdz przewód pod maską.Niestety do wymiany trzeba zwalać kolektor.To dobry moment,żeby sprawdzić wszystkie przewody podcisnienia i ew.wymienić na silikonowe.W mojej 535d też klapka zaczęła halasowac i przewód był sparciały.Sprawdzałem cisnieniomierzem i mialem 0,2bara a na innych przewodach 0,9bara. Pozdrawiam
Opublikowano
Ja wymieniłem wszystkie przewody podciśnienia, tzn od turbin krótkie i długie do tego pod kolektorem były chyba dwa ale szły one w przód silnika.
Opublikowano
Przewód od klapki masz na prawym kielichu stojąc przodem do auta(od kierowcy)idzie prosto od rozdzielacza.Potem zawór masz w bagazniku po lewej stronie stojąc przodem do bagaznika.Pozdro