Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś dysponuje wiarygodną informacją na temat tego jaki maksymalny ciężar może być przewożony w bagażniku F11? Zawieszenie pneumatyczne S704A - M SPORTS SUSPENSION.
peace & love
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ile chcialbys zaladowac ? Pamietaj dodatkowo o nosnosci opon one tez maja ograniczenia i wlicza sie w nie wage auta.
Opublikowano

200-250 kg przez 100 km. Boję się głównie o te poduchy pneumatyczne. Wymienione około roku wstecz.

Max ładowność to około 600 kg czyli 300 na oś. Chyba zaryzykuję te 250.

peace & love
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko zebys sobie tej podwojnej podlogi bagaznika nie uszkodzil.
Opublikowano
200-250 kg przez 100 km. Boję się głównie o te poduchy pneumatyczne. Wymienione około roku wstecz.

Max ładowność to około 600 kg czyli 300 na oś. Chyba zaryzykuję te 250.

Ja tam zawsze sobie liczę tak: samochód jest na 5 osób. Załóżmy że każdy średnio waży 80kg - 5 chłopa ale tacy normalni, żadne kabanosy ale też nie chudziaki. Daje to 400kg.

Jadę sam - ważę 80 kg. to pozostaje mi jeszcze na luzie 320kg. Więc 200 kg na bagażnik to luzik wg. mnie. Ale to moje takie chłopskie liczenie.... ;)

Wszystko zależy czy będziesz ten towar przewoził sam czy pakujesz jeszcze 4 osoby na pokład:)

ps. zawsze możesz złożyć siedzenia tylne i rozłożyć towar na większej powierzchni.