Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, miał ktos problem w 123d z brakiem doładowania pomiędzy 3000-4000obr? Co lepsze powyżej 4k obr doładowanie gwałtownie wzrasta i do końca ciągnie. Jeszcze jakby było mało, zależnie od humoru auta, jednego dnia problem występuje, następnego dnia idzie jak wściekłe w pełnym zakresie... Spotkał się ktoś z podobnym problemem?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Błędy sprawdzałeś? Bez tego i live data to możesz sporo w ciemno wymienić.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
W tym tygodniu podjade do kogos kto mi to zrobi, a teraz zadalem pytanie bo może miał ktos podobne problemy. Gdzies doczytalem, że moze to byc elektrozawór sterujacy turbo lub egr.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może być, trzeba sprawdzić błędy i przeanalizować parametry.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Byłem wczoraj na sprawdzeniu. Niestety a moze stety, okazało się, że dpf 38g/40g zapełnione. Pod koniec tygodnia zostanie usunięty wraz z egr i nową mapą, zobaczymy co wyjdzie. Plan usunięcia i chipsa już był, ale miało być po wakacjach. Jak już bedzie zrobione dam znać co wyszlo :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie usuwaj dpf-a :duh: wypal go..co to ma być 38g/40g? Bzdura jakaś, czym to było sprawdzane?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Popiołu może być i 100g i dalej będzie działał a zawsze można go oczyścić częściowo, ale to Twoja decyzja, której będziesz żałował. Program boscha to niech do wiertarek podpina.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Auto zostawione juz u mechanika, dpf egr off + mod. Mowi ze dpf juz stopiony moze byc i mozliwe ze turbo tez, wyjdzie wszystko na dniach jak sie wezmie za to.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co ma powiedzieć, że dobry ci wywala, szczególnie że sam chcesz. Jak wstawiasz rure zamiast DPF to go weź, jak by ci się kiedyś odwidziało.
Opublikowano
U znajomego mechanika sprawdzone programem, zaprowadzony również do znajomego zajmujacego sie tym 60km dalej ;) robił mi już 4 auta, nigdy nie skasował na wiele pieniążków i gościu zawsze mówi jak jest, w jednym aucie doradził żeby nie wycinać bo były książkowe wartości dotyczące dpf. Nie każdy próbuje opierdzielić na kase, są jeszcze uczciwi ludzie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale co sprawdzone programem? Sadzy może być i 3x tyle i będzie ok. Już miałem kilka aut po diagnozach w stylu dpf zatkany i do wycięcia :duh:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL