Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z odpaleniem mojego auta

Podczas jazdy gdy wracałem z pracy coś mi wyskoczyło na wyświetlaczu pod zegarami lecz piksele nie świecą i nie mogłem odczytać co to było no i silnik zgasł podczas próby odpalenia tylko rozrusznik kręci i nie odpala.

E39 530d m57 184km.

Podłączyłem kompa wywaliło mi 6 błędów których nie mogę usunąć są to błędy.

-0100 przepływomierz powietrza

-3505 obwód modułu sterowania świecy żarowej

-0400 układ recyrkulacji spalin

-1A22 klapa zawirowania

-1195 uszkodzenie w układzie czujnika cisnienia paliwa w listwie wtryskiwaczy

-1E30 regulacja ciśnienia w kolektorze dolotowym

DANE CZASU RZECZYWISTEGO

Cisnienie wstępne 3,7 po zaslepieni regulatora na przewodzie było ponad 4 bar

Cisnienie paliwa w rampie podczas kręcenia 61bar

Prad aktualny, regulacja ciśnienia w rampie 0 mA

Co może być przyczyną tego proszę o podpowiedzi.

Opublikowano

Zapewne na zegarach miales błąd einspritz einlage.

Masz na pewno za małe ciśnienie wstepne- 3.7 bar to lipa.

Albo progowke szlag trafił, albo zaworem zwrotny za filtrem paliwa ugnieciony i za szybko na powrót paliwo puszczą.

Pytanie - ile masz paliwa w baku? Jesli w okolicy 15 litrów to właściwie już masz winowajce- pompa w baku. Jeśli masz, około 15 litrów w baku to wystarczy, że dodajesz z 10 litrów i wszystko będzie śmigać- odpali i będzie jeździć.

Pzdr.

Opublikowano
No właśnie nie był bym pewien czy to pompa progowa bo samochód mi zgasł podczas spokojnej jazdy z prędkością około 80km/h. Paliwa w zbiorniku ponad 30l. I po zaslepieniu zaworu zwrotnego cisnienie wstępne było ponad 4bar a normalnie pokazuje 3.7 czasami dobie do 3.9bar
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Super. Bardzo pomocne to forum.

Nikt nie dał konkretnych podpowiedzi co mogło być nie tak wywaliłem ponad 2000zl na mechaników a w ostateczności sam naprawiłem usterkę co mnie to kosztowało chwilę lutowania bo sterownik silnika nie miał zasilania przez przerwany kabel. Kody błędów usunąłem bez problemy i samochód jeździ

Opublikowano
To zlikwiduj konto. Kolega wyżej podał co może być a co miał Ci przez internet auto naprawić? Tutaj można jedynie napisać swoje sugestie a pretensje miej do swoich "fachofcuf '' co wydoili z ciebie kasę. Wydales niepotrzebnie? To niech oddają a nie wylewaj żale na forum że cię oszukali i się dałeś jak dziecko
Opublikowano

Hehe kur.. wkoncu ktoś się odezwał.

A ta porada co mogło być to się nadaje nie powiem do czego.

To że mnie wydoili z kasy to nie mam do nikogo pretensji bo to tylko moja wina ale gdyby na forum ktoś coś więcej napisał to może mniej bym stracił, chociaż gdybym posłuchał się że to pompa progowa to wiele mniej bym nie wydał.

Opublikowano
Hehe kur.. wkoncu ktoś się odezwał.

A ta porada co mogło być to się nadaje nie powiem do czego.

To że mnie wydoili z kasy to nie mam do nikogo pretensji bo to tylko moja wina ale gdyby na forum ktoś coś więcej napisał to może mniej bym stracił, chociaż gdybym posłuchał się że to pompa progowa to wiele mniej bym nie wydał.

No tak - rejestracja na forum jeszcze ciepła, popełnione 4 posty ale podejście do forum czysto roszczeniowe według myślenia, że wszyscy tutaj nic innego nie robią w życiu tylko siedzą przed kompami na sedesach zamiast krzeseł (aby nie przegapić okazji) i tylko czekają aż ktoś zada pytanie.

Za takie podejście administracja z automatu powinna przyznawać "nagrody".

Gdzie te czasy kiedy człowiek się rejestrował na forum, przedstawiał, jakieś zdjęcie swojego auta wrzucał z historią a jak miał jakieś pytanie to je zadawał i po prostu czekał kulturalnie. A nawet jak odpowiedź nie nakierowała stricte na problem to i tak człowiek się cieszył, że ktoś poświęcił swój czas na podrzucenie jakiegoś tropu.

No ale teraz jak widać czasy inne.

I jeszcze tekst: 'pojawił się jakiś komunikat ale nie odczytałem bo piksele nie świecą" - to może warto coś zrobić żeby świeciły. A nie! Trzeba by w tej sprawie podpytać na forum co gdzie i jak a tutaj przecież "porady nadają się nie powiem do czego".

Ręce opadają...