Skocz do zawartości

E46 320Ci, na rozgrzanym silniku dusi się i brakuje mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem posiadaczem e46 w coupe od ponad miesiąca. Od zakupu przy zimnym silniku jak próbuję go odpalić to gaśnie, czynność muszę powtarzać średnio 3-4 razy i dopiero samochód odpala. Silnik pracuje nie równo, trzęsie całym samochodem, jak się rozgrzeje, to zaczyna mu brakować mocy, dusi się, jak staram się dodać gazu to nie idzie tylko stoi w miejscu, jak hamuję np. na światłach to potrafi gasnąć i nieraz jest problem z ponownym odpaleniem. Po podłączeniu pod komputer wyskakują błędy: Mieszanka bank 1 i 2, przekroczony dopuszczalny zakres e3 i e4, dodatkowo czasami wypadanie zapłonu cyl 2.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przydałyby się screeny z inpa, ale pewnie masz nieszczelny dolot, zacznij od sprawdzenia właśnie tego. Możesz przy okazji zamienić cewki miejscami, np. 2 z 4 cylindrem, jeżeli błąd przejdzie to będzie wiadomo, że to cewka.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To zajmij się świecami, jak nie będzie poprawy to zmierz kompresję a najlepiej przy okazji zmiany świec to zrób.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.