Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy potrzeba jakichś specjalistycznych narzędzi do wymiany sprzęgła i koła dwumasowego w 525d 197ps 2008r?

Na jakie największe trudności mogę napotkać podczas takiej wymiany?

Mam czas, chęci oraz kanał i podstawowe narzędzia a także pomoc drugiej osoby, dlatego zastanawiam się czy nie zrobić tego samemu.

Terminy u mechaników na polowe sierpnia a nie ukrywam, ze mi się spieszy.

Wg realoem nr mojego koła to 21207533923. Rozumiem, ze tylko i wyłącznie mam szukać z takim numerem? Jaka firmę polecacie?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przyda się przedłużka o dł. ok. ponad 100 cm aby odkręcić górne śruby od skrzyni. Trzeba pamiętać że sprzęgło jest samoregulujące i fabryczną blokadę można ściągnąć dopiero po przykręceniu docisku do dwumasy a wcześniej trzeba dobrze wycentrować tarczę bo będzie tylko jedno podejście jeśli się nie posiada specjalnego przyrządu do naciągania zestawu samoregulującego. Koło dwuamsowe to raczej tylko LUK: https://www.ucando.pl/p/kolo-zamachowe-dwumasowe-luk-415-0371-10/N-U11C018D648-577?utm_source=CENEO&utm_medium=CPC&utm_campaign=PriceComparison&?utm_source=CENEO&utm_medium=CPC&utm_campaign=Regular_Listing