Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy jest możliwość zakodować jakoś światła mijania żeby cały czas zapalały się razem ze startem silnika? Tak że zostawiam przełącznik na AUTO i nawet w dzień się odpalają. Często zdarza mi się zapominać włączać światła mijania w dzień. W nocy jest ok bo przełącznik ustawiam na AUTO i nie muszę ruszać przełącznika jak gaszę czy odpalam samochód.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przekręć pokrętło do końca w prawo i będziesz miał ten sam efekt :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Właśnie nie, bo wtedy samochód krzyczy że światła włączone i jak wyjdę i go zamknę to dalej pozycyjne się świecą. Dobrze jest tak jak na auto w nocy, otwierasz drzwi, pozycje gasną. Chciałbym tak na stałe. Może jakoś narzucić modułowi świateł że niby non stop jest noc?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem czy jest taka opcja, ponieważ pozycja auto jest do tego żeby właśnie gasły światła gdy jest jasno i ewentualnie wtedy świeciły się drl. Można zakodować moduł świateł tak żebyś miał przełącznik cały czas na światłach mijania i przy wyjęciu kluczyka wszystko zgaśnie, nie będziesz musiał ruszać pokrętła. Potrzebny jest do tego ncs.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Mam ncs, inpe, disa. Możesz napisać które wartości zmienić? Mówisz o tak zwanych światłach skandynawskich? Że automatycznie cały czas włączone? A będę mógł je zgasić przy odpalonym silniku jak przekręcę pokrętło na 0?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie, świecą się na "0". Sprawdź jak masz ustawioną komendę TAGFAHRLICHT_ECE w module świateł i przestaw ją, powinno to załatwić sprawę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
A to nie jest czasem komenda od świateł dziennych? Że zacznie świecić mi długimi jako dzienne?

A czemu właściwe nie chcesz długich jako dzienne. Ja tak mam i jestem bardzo zadowolony. Przełącznik na A i tylko przód świeci a po zmroku sama zapala się reszta. Na 0 też swieci ale mogę wyłączyć w idrive.

Opublikowano
A to nie jest czasem komenda od świateł dziennych? Że zacznie świecić mi długimi jako dzienne?

A czemu właściwe nie chcesz długich jako dzienne. Ja tak mam i jestem bardzo zadowolony. Przełącznik na A i tylko przód świeci a po zmroku sama zapala się reszta. Na 0 też swieci ale mogę wyłączyć w idrive.

No właśnie nie chce żeby mi coś świeciło w pozycji 0. Da radę wtedy wyłączyć w idrive w e65? Gdzie wtedy ta opcja będzie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie, po tej zmianie nie będzie dziennych, tylko światła powinny automatycznie gasnąć i zapalać się po kluczyku. To rozwiązanie Twojego "problemu".

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

No właśnie nie chce żeby mi coś świeciło w pozycji 0. Da radę wtedy wyłączyć w idrive w e65? Gdzie wtedy ta opcja będzie?

Ja mogę. W menu oświetlenie mam pozycje -światła dzienne. Usuwam "ptaszka" z kwadraciku i po sprawie. Ale wtedy całość działa tradycyjnie, czyli nie mam świateł w poz. "A". Zaświecą dopiero po zmroku albo gdy ręcznie włączymy.

A tak w ogóle to ja właśnie wcześniej miałem cały czas mijania w poz "A" gdy miałem zaznaczoną opcje-światła dzienne.Tyle tylko, że razem z pozycjami. Po kodowaniu w tej opcji mam teraz same długie na 30% bo tak chciałem.

Opublikowano
A ja mam jakiegoś dziwnego idrive i nie mam czegoś takiego jak światła dzienne czy drl czy day lights. Mimo tego że wszystko z tagfahrlicht dałem na activ i ustawiłem dzienne na światła drogowe.
Opublikowano
A ja mam jakiegoś dziwnego idrive i nie mam czegoś takiego jak światła dzienne czy drl czy day lights. Mimo tego że wszystko z tagfahrlicht dałem na activ i ustawiłem dzienne na światła drogowe.

A musisz przekodować moduł CAPPL jeżeli to CCC. Szukaj cos w rodzaju: DAY_RUN_LIGHT_CCC

Opublikowano

Własnie coś czytałem o tym tylko nie mam do wyboru modułu CAPPL, chyba nie mam tego całego CIC, to jest trochę inny idrive niż np. e60. Ja mam jeszcze opcje na skos do wyboru.

A wiecie może jak u mnie nazywa się moduł idrive? Szukałem i nie mogłem tego znaleźć. Może tam jest ta opcja do aktywowania?

Ja mam idrive jak tutaj na zdjęciu tylko że po angielsku http://www.7-forum.com/modelle/e65/images/idrive_hauptmenue_lci_p0018002-c.jpg