Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Wymieniłem w swojej E90 amory z przodu + poduszki i wydaje mi się że zwiększyła się siła hamowania tzn, samochód ma dość sporo krótszą drogę hamowania , komfort jazdy znacznie uległ poprawie , oryginały z BMW wytrzymały 105 tys. dokładnie rozwalił się prawy , lewy też już zaczął delikatnie pocić. Budżet mi pozwolił na kupno amorów TRW z odbojami oraz poduszki firmy LEMFORDER czy to dobry wybór ?

Możecie mi wyjaśnić na czym polega ten związek między amortyzacją a hamowaniem z góry dzięki.

Opublikowano
Taki związek że sprawny amortyzator dociska koło z większą siłą do podłoża koło ma lepszą przyczepność w szczególności na wybojach gdzie uszkodzony amortyzator nie jest w stanie utrzymać odpowiedniego kontaktu z jezdnią. Załącza się ABS
Opublikowano
Taki związek że sprawny amortyzator dociska koło z większą siłą do podłoża koło ma lepszą przyczepność w szczególności na wybojach gdzie uszkodzony amortyzator nie jest w stanie utrzymać odpowiedniego kontaktu z jezdnią. Załącza się ABS

Dzięki za konkretną odpowiedź, proszę o zamknięcie tego tematu.

Już rozumiem zasadę działania amorow.

Pozdrawiam