Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem lampy tył do E90. Jak widać na zdjęciach duża wtyczka pasuje, natomiast jest mała jeszcze której nie ma i nie wiem czy trzeba coś przerabiać w instalacji, czy wystarczy po prostu je wpiąć i jechać na komputer je zakodować? Druga połowa lampy (tj. ta w klapie) pasuje i niby świeci natomiast jest małe natężenie i bardzo słabo, natomiast te większe to albo świeci zła, albo w ogóle więc na pewno komputer. Natomiast, pzrerabiał ktoś temat? Podejrzewam, że podobny proces jak w przekładaniu lamp na polift. Jakie koszta na komputerze około + czy komputer tylko wystarczy?

49518646182094036113_thumb.jpg

07473923728391419721_thumb.jpg

Pozdrawiam!

Opublikowano

Hmm, czytałem właśnie że się koduje jezeli chodzi o przekładanie lamp np z polifta jak ludzie przekładają, bo tam są te diody led i w tym to samo więc obstawiałem że sytuacja będzie tutaj podobna, coś z modułami. Wystarczy wpisać w google i wyskakuje kilka wątków o kodowaniu lamp właśnie tył jednak nic konkretnego nie ma podane. Hmm tak jak patrzyłem na aucie to lepiej wyglądają niż te seria, 200zl takze nie ma tragedii a na te blackline czy jak one się zwią że są pół na pół czerwono-szare to okolo 800zl to luz - mam, ale na dwie lampy dokładać to przesada dla mnie. Jeszcze je przymierze na sucho i pomyślę, ale wydaje mi się że lepiej niż seria by to wszystko wyglądało.

Mam postojówkę z przodu spaloną, jutro wymienię i jeszcze zobaczę z tym błędem żarówek ale raczej będzie on występował.

Też nie jestem generalnie za dokładaniem czegoś na siłe, tak jak np. lampy z polifta czy coś w ten deseń natomiast te akurat wyglądają całkiem spoko. Ale tak jak mówiłem, przymierze je jutro na sucho zanim je jeszcze bym się wybierał kodować.

Opublikowano
Nic się nie koduje. Sam to robiłem i nie masz pojęcia o kodowaniu dla tego źle Ci się wydane. Zmieniasz moduł świateł który kodujesz pod wyposażenie auta ale tego tez nie trzeba robić.sory ale te lampy naprawdę straszą i bóg wie jak je podłączyć. Mogłeś kupić normalne Shadow za 700zl komplet się trafiają.
Opublikowano

Dokładnie, nie mam pojęcia o kodowaniu poczytałem fora i tak mi się może wydawać. W takim razie jak je zainstalować? Samo podpięcie wtyczek nie wystarczy, czy ktoś będzie mi w stanie pomóc tu?

Załozyłem jedną na sucho no i dla mnie spoko wygląda dlatego je założe

41420642220485116505_thumb.jpg No kurde chyba nie jest źle?

Opublikowano
No do grafitu nie ma gragedii ale serio jest dużo lepszych rozwiązań w śmiesznych cenach pasujących PnP. Raczej nikt Ci nie będzie w stanie pomoc. Bóg wie jak Chińczyk podpial te lemapy i jak one działają. Musiałbyś mieć schemat elektryczny lamp lub instrukcje montażu. Bez tego można tylko metoda prób i błędów zmieniać piny
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pozostaje ci wyjąć ori lampe i niwą lampe i popatrzeć co gdzie idzie i odpowiednio poprzekładać piny. Raczej bez kodowania powinno to zadziałać. Trzeba by tylko wykodować sprawdzanie uszkodzenia żarówki, bo to może powodować dziwne świecenie. Komp myśli że jakaś tam nie działa i włącza inną, żeby cokolwiek świeciło.