Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemka, problem wygląda następująco że przestaloi świecić światło w klapie bagażnika. Wymieniona żarówka nie pomaga. Sprawdziłem kabel na całej długości od klapy do bezpieczników i nie ma nigdzie napięcia. Nie wiem kompletnie o co chodzi, ale prosiłbym o schemat żebym mógł dojść gdzie ten kabel wchodzi bo jak zobaczyłem 6 wiązek chyba po X kabli to mi się słabo zrobiło. Tematy z poprzednich lat że schematami nie działają lub nie umiem dojść po prostu do tego jak go pobrać. Podsumowujac: podawajcie jakieś propozycje jak rozwiązać ten problem + dozgonną wdzięczność za schemat.
Opublikowano
Przewód sprawdziłem od światła, do samych bezpieczników co pisałem, w żadnym miejsu (robiłem 4 próby - troche izolacji zdejmowałem i sprawdzałem - zero napięcia właściwie). Jakby to było tak proste i przyjemne (bardzo bym chciał) to już by było zrobione :/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To napisz jakie swiatło ci nie działa. Mase sprawdziłeś?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tu masz schemat

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e90-320d-lim/wiring-functional-info/body/lighting/parking-light/i7o2pTr

Prawe światło to E81. Idzie do FRM, czyli modułu świateł do pinu 18 we wtyczce x14260. Wszystko jest polinkowane. Mozesz popatrzec jak wyglada wtyczka i gdzie sie znajduje.

Opublikowano
O!! Tego właśnie potrzebowałem! Dzięki najpiekniejsze, jak jutro będę miał czas żeby przy tym kombinować i coś sie zmieni to zdam relację. Pozdro!!
Opublikowano
Wszystkie przewody ok, jedynie przewód który prowadzi napięcie do wspomnianego światła z tego co widziałem był lutowany pewnie przed poprzedniego właściciela (zaizolowałem go, bo izolacja z niego zeszła), tam chyba 2 kable miały jeszcze jedynie lekko przytartą izolację więc po prostu je poizolowałem. Światło przestało działać jakoś na przełomie wiosny zimy, ale nie miałem czasu się za to zabrać.
Opublikowano

Pewnie masz zablokowane wyjście w FRM jeśli wcześniej były uszkodzone wiązki.

Poszukaj "how to" aby zresetować short circuit counter.