Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tak jak w temacie mam problem z 1 wtryskiwaczem na zimnym jak sprawdzam jest ok , później jak osiągnie temperaturę ok 70 st na 4 korekcja ponad 5 i wyrzuca błąd że została przekroczona korekcja . A jak sprawdzam przy tem. ok 94st to pokazuje ok czyli w granicach 0,84. Powili szukać używki czy też może zalać np. TECHRONEM?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
korekcje na wtryskach zawsze sprawdza się na rozgrzanym silniku, jeśli chcesz go wymienić to na sprawdzoną używkę albo regeneruj swój
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
najlepiej wyciągnąć ten wtrysk i zamienić np. z tym na 1 cylindrze bo jest najlepszy później dostęp i sprawdzić czy coś się zmieni
Opublikowano
dzisiaj na zimnym sprawdziłem i jest ok. Myślę jeszcze zrobić dwie rzeczy wymienić filtr paliwa i zatankować na innej stacji.
Opublikowano
Na zimnym było ok ale jak trochę postał i zapaliłem to korekcja poszła powyżej 5 na 4 cylindrze i wywaliło błąd w czasie jazdy jest ok tzn nie wywala błedu i jak rozgrzałem motor to korekcja też była ok tak że nie wiem co jest grane.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź szczelność połączenia wtryskiwacza z głowicą ( podkładka mosiężna), czy tędy nie ucieka kompresja a sterownik wtryskiwaczy próbuje to zrekompensować korektą .
Opublikowano
ok sprawdzę ale rok jeżdżę do tej pory było wszystko ok tankowałem zawsze na Lotosie to lepsze paliwo ale teraz 2 razy zatankowałem na BP i może to jest problemem
Opublikowano

Witam wszystkich podpinam się pod temat żeby nie zakładać nowego postu oto moje korekty wtryskiwacze czy możecie powiedzieć czy wszystko jest ok?

1 Zdjęcie na zimnym silniku (3 zdjęcie podczas przyspieszania)

668e70504cbc12b5med.jpg

d8773b3c08b44e5amed.jpg

8ff22f4267872f68med.jpg

2 Zdjęcie na rozgrzanym

96b0e002fce84c01med.jpg

251ef001f8a33834med.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli korekta nie przekracza 2,00 jak dobrze pamiętam,to mieści się normie. W Twoim przypadku zastosował bym kuracją oczyszczający wtryskiwacze preparatem BMW lub liqui moly.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokładnie, ale norma jest wyższa, co jest chore, powyżej 2 już czuć nierówną pracę.

andy_64 zmierz kompresję.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Jestem po próbie przelewowej i tak jak myślałem to co pokazuje sterownik nie odzwierciedla próby przelewowej. Najgorzej wyszły wtryskiwacze 2 i 6te które były na minusie. Wtryskiwacz nr 2 -1,48 natomiast wtryskiwacz nr 6 - 0,48 natomiast pozostałe tzn. 1,3,4,5 nalały tyle samo i były na plusie. Natomiast Inpa pokazywała że najgorszy był wtryskiwacz nr 4 którego korekcja przekraczała 5 . Nie ma tragedii ale po wakacjach wtryski wylądują na stole.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale co mają mieć korekcje do testu przelewowego? Przecież to odmienna kwestia całkowicie :roll: podaj te wartości z testu i nie dawaj wszystkich do regeneracji, bo dopiero się zdziwisz jak te dobre będą w gorszym stanie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
to wiem że korekcje a próba przelewowa to zupełnie inny pomiar. Wtryskiwacz 2 i 6 nalał 7ml natomiast pozostałe 5ml.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trochę za krótki test, przy tych wartościach jest w górnej granicy normy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
test trwał 2min to nie wiem ile powinien trwać? Zatankowałem paliwo na innej stacji i na razie błąd się nie pojawia to nie wiem czy to paliwo czy też przypadek. Ale tak jak mówiłeś jeżeli błąd się pojawi to oddam na sprawdzenie tylko wtryskiwacz nr 2 bo on jest najgorszy.