Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć, rozszczelniła mi się chłodnica egr (sprawdzane pod ciśnieniem w firmie) i spaliny idą do płynu chłodniczego teraz pytanie mogę na tej chłodniczke zaślepić wejście spalin i wejście/wyjście płynu i włożyć ją spowrotem, bo innego patentu nie mam jak zaślepić płyn chłodniczy. Czy zaślepienie płynu chłodniczego nie zakłóci obiegowi płynu chłodniczego?

numer części: 780605104

racitor-gaze-bmw-seria-1-e81-780605104-e0b8653768e8804801-0-0-0-0-0.jpg

Opublikowano

Zrób to inaczej. Wywal wszystko a mianowicie zaślep dziurkę w kolektorze wydechowym i zaślep dziurę przy przepustnicy. wejście i wyjście obiegu wody połącz ze sobą wężem, tak żeby był obieg. Najprostszy patent a jak już masz wszystko na wierzchu to warto wyczyścić kanały dolotowe i przepustnice :)

BTW sprawdzałem kolego ale ja mam inną chłodniczkę więc nie pomogę.

Opublikowano
Możesz przegwintować otwory w bloku i na końcach dac po jednej złączce, na koniec łączysz to wszystko rurką o przekroju odpowiednim do złączki. Nie dość że wychodzi ci to taniej niż byś kupił komplet zaślepek, to nie zakłócasz obiegu :)
Opublikowano
Bardzo to nie, zreszta w samej chłodniczce obieg jest załączany termostatem po osiągnięciu zadanej temperatury, wiec nie ma obiegu cały czas. Możesz śmiało zaslepic :)