Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od pewnego czasu jestem posiadaczem BMW e46 318d 116KM 2002 R bez CR.

Kupiliśmy auto z uszkodzonym wałem korbowym po wymianie mieliśmy problem z ustawieniem pompy wtryskowej z powodu braku jakichkolwiek znaków.

Wał oraz wałki były w odpowiedni sposób zablokowane. Po remoncie BMW strasznie głośno rechocze na zimny silniku, czy te silniki tak mają ?

Czy jest jakiś schemat jak ustawić pompę wtryskową ? Za każdą pomoc dziękuje !

ps. Pompa podczas remontu była ustawiona tak jak wcześniej, lecz mogła ulec lekkim przesunięciom. Nie mam pojęcia jak ten silnik pracował przed pęknięciem wału i czy też tak rechotał.

Pozdrawiam !

Opublikowano

Najpierw sprawdź czy kąt zadany pokrywa Ci się z kątem rzeczywistym, jak pokrywają się to git przyczyny rechotania trzeba szukać gdzie indziej, a jeśli kąty nie pokrywają się to czeka Cię ustawienie czujnikiem zegarowym początku wtrysku na pompie.

Co do samej pompy to znaków na niej nie znajdziesz, znajdziesz natomiast potrzebną wartość początku wtrysku która nabita jest z boku pompy.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200