Skocz do zawartości

Problem z odpalaniem - lokalizacja usterki 320D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć wszystkim,

chciałbym prosić was o pomoc w lokalizacji usterki, mianowicie mam problem z odpalaniem w BMW e46 320D 136km 2001r.

Problem wygląda następująco:

- rano jadąc do pracy auto odpala od razu na zimnym silniku, czasem się leciutko zawaha, z wydechu jednorazowo wydostaje się niewielki obłok białego dymu,

- po 8 godzinach kiedy wracam z pracy przy odpalaniu bardzo długo kręci a po odpaleniu w wydechu wydostaje się masa białego dymu,

- wystarczy że auto chwilę popracuje i po chwili odpala na cyk, bez żadnego dymu.

Świece są sprawne, po rozeznaniu w internecie wywnioskowałem że to przekaźnik świec, kupiłem za niewielkie pieniądze używany, problem wciąż ten sam. I teraz potrzebuję waszej pomocy, jak mogę sprawdzić czy przekaźnik jest sprawny? A może to nie przekaźnik tylko coś innego, jak mogę to sprawdzić, zlokalizować usterkę?

Poniżej zamieszczam przykładowe zdjęcie przekaźnika, oraz błędy które wykryła INPA

v0z4nTVSjbNgnwja_HPN8yTcfBPEcGEef2oAyjYoNUf_tUHD6fq0k8xZKtU1fTjCiA1bIstbrcrouph_v5tT=w1920-h947

x0SGiYI3JsiIl2zON1Ky8bllVtFkguG9ZmKdEnEi2GV-Ps6meXSbuTz-tt6DNUp1UU9jLwbqgpSMh_vRmC7D=w1920-h947

images?q=tbn:ANd9GcQnHJVshNaaR6FaoKXvIfd19FD4-gBMOLM3MmNnbNbwlQP1jcFPtw

Edytowane przez kh94
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Popraw linki do błędów. Dopisz 320d do tytułu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moim zdaniem nie jest to wina przekaźnika poniewaz latem auto powinno odpalic nawet na wszystkich uszkodzonych swiecach. Musisz szukać innej przyczyny

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii