Skocz do zawartości

opony wielosezonowe - prośba o opinię

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć,

Z racji tego, że przez ostatnie dwa sezony zimowe śniegu w mojej okolicy było jak na lekarstwo dość poważnie zastanawiam się nad zakupem opon całorocznych. Pewnie zaraz będą komentarze stać Cię na BMW nie stać Cię na opony... otóż nie w tym problem. Mam nawet felgi 16 na które mógłbym założyć zimówki...Jeżdżę raczej trasy ale te trasy jeśli już "napruszy" śnieg są raczej dość szybko odśnieżane - drogi wojewódzkie/ krajowe.

Opony o których myślę to Pirelli P7 Cinturato All Season 225/45R18 91 V RUNFLAT [posiadają homologację BMW]

Proszę o poważne i rzeczowe komentarze. Z tego co sam wyczytałem opony mają dobrą opinię. Minusem będzie zapewne szybsze zużycie [latem pewnie szybciej będą się ścierały jak opony letnie] i większy hałas...

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
spoko, jeżdżę też na całorocznych i nie jest źle - ale nie do szaleństwa...
Opublikowano
Jeśli znajdziesz w rozmiarze 18 to GoodYear jest polecany.Ja z racji niewielkiej ilości kilometrów które przejeżdżam i to w większości miasto założyłem Nexeny,ale to 17-ki
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
A co powiecie na Nokian weatherproof 255/55r18 109v. Właśnie zastanawiam się nad tego typu oponami ponieważ moje Run on Flat już się kończą.