Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W e87 nie działa mi prawe podgrzewane lusterko oraz fotochrom, czy za każdą stronę odpowiada osobny bezpiecznik? Ktoś ma jakiś pomysł?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie odpowiada osobny bezpiecznik. Apisz coś więcej. Kiedy ci padło, czy kiedykolwiek działało, czy masz tak od czasu zakupu auta. Czy wkład masz na pewno wsadzony fotochrom?czy taki wyjechał z fabryki czy ktoś to doposażał. Nie ma za dużo e87 ze składanymi fotochromami.
Opublikowano

mam tak od kiedy kupiłem samochód,

wywaliło mi błąd 9CC6 - Mirror heating, passenger's side, faulty

składane fabryka, fotochrom i podgrzewanie na lewym działa normalnie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Brak fotochromu nie powoduje błędu niestety. szkło wygląda tak jak powinno, czyli z grubą ramką na około?

s-l1600.jpg

Sorry ale upewniam się czy na pewno nikt wkładu nie wymieniał na zwykły. Jeśli jest oryginał to trzeba by delikatnie zdjąć szkło. Nie ciągnąć punktowo za nie. Jak zbrązowieje to jest do wywalenia i zobaczyć czy nie śniedzieje ci 4 pinowa wtyczka wchodząca w lusterko. Od mycia auta dostaje się tam woda. Moja była lekko zaśniedziała , lustrko grzało, ale rezystancja już mu się nie podobała i wyświetlało taki sam błąd.

Druga sprawa to kabelki do modułu z tyłu lusterka i podłączenie do silnika przestawiającego lustro. BMW poskąpiło na hermetyczne złącze i połączone jest to tylko na wsunięcie. Tam też woda potrafi styki zniszczyć, ale objaw najczęściej jest wtedy taki, że lusterko po rozłożeniu ma inna pozycję niż przed złożeniem.

Jak sterowanie lusterkien działa to wszystko jest ok z połączeniem do lusterka. Tam idą tylko trzy piny. Masa, zasilanie i sygnał CAN. Skoro możesz je przestawiać tzn że coś jest nie tak w samym lusterku.