Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Chciałbym wymienić czujnik ciśnienia listwy CR. Można zrobić to samemu? Auto przy jeździe że stała prędkością obrotowa szarpie. Jak dodam gazu szarpanie ustępuje. Jest sposób żeby to poprawnie zdjagnozować? Pozdrawiam
Opublikowano
Panowie 3 godzinę przeglądam forum i wygaje mi się że na moje problemy pomoże wymiana kostki czujnika ciśnienia CR motor 525d. Sprecyzuje więc pytanie, da się to zrobić bez ściągania kolektora? Szukałem pomocnych zdjęć filmików niestety nie mogłem nic znaleźć. Przepraszam że tak pisze post pod postem, ale to dlatego że pojutrze jade w daleka trasę i jutro chciałbym to zrobić. Wizyta szybka u mechanika odpada bo mają terminy... Więc bardzo. Proszę o pomoc
Opublikowano
Bo ludzie opisujący z informacji na forum, ludzie opisujący dokładnie takie samo zachowanie samochodu mieli wtyczkę albo czujnik CR do wymiany
Opublikowano

Diagnostyka komputerowa to nie tylko odczytanie błędów. Trzeba sprawdzić parametry kazdego z elementow/czujników przy silniku a to nie kazdy mechanik potrafi.

Uparłeś sie na czujnik ciśnienia listwy CR...... ciśnienie skacze ? :)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
takie objawy może powodować uszkodzony elektrozawór EGR, spróbuj odłączyć wężyk podciśnieniowy i się przejedź