Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Zastanawiam się nad swapem silnika w e46 przed liftem. Obecnie jest fabryczny 2.0 z 136km a to jednak trochę mało. Samochodu nie chce zmieniać, bo wiem co tutaj w trawie piszczy, co zrobiłem, ile pieniędzy i czasu włożyłem. Przy tym silniku czip nie wiem czy byłby dobrym rozwiązaniem, szczególnie że powoli kończy się turbo i dwumasa. Mam okazję kupić silnik z e39 3.0 diesla i stąd moje pytanie. Czy się da, czy dużo trzeba przerabiać i oczywiście czy to opłacalne. Pozdrawiam.
Opublikowano
Jak chcesz zmienic silnik to oprocz tego musisz wymienic skrzynie, dyfer, polosie, wał i hamulce (w 330d sa wieksze 325mm na przod i 320mm na tyl czyli tarcze klocki i zaciski jarzma itp), komputer. Troche roboty jest ale fajny bolid sie z tego robi zakladajac ze sprzedasz swoje graty to mysle ze oplacalne jezeli twoja buda jest zdrowa itp.