Skocz do zawartości

[e46] doposażenie harman kardon pomoc w instalacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zakupiłem w bardzo dobrym stanie komplet HK który zamierzam zainstalować w swojej 330CI. Problem polega na tym, że pierwszy raz będę kładł wiązkę którą jeszcze muszę polutować bo komuś nie chciało się wyjąć jej w całości.

Czy poratuje ktoś jakimś diagramem położenia wiązki, szczególnie biegnącej do bagażnika?

przy okazji witam się, wyszukiwarka za bardzo nie chciała w tym temacie współpracować, ale skarbnicą wiedzy są wasze posty koledzy :)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
  • Autor

nigdy nie przepadałem za niemieckim ale to zawsze cos, do schematów jezyk nie jest potrzebny, dzięki wielkie :)

Jeszcze gdyby tylko ktoś był w stanie mi wytłumaczyć albo opisać jak należy poprowadzić wiązkę z bagażnika do deski to byłbym dużo bliżej domu :)

Opublikowano
Z prawej strony idzie wiązka pod plastikami na dole aż do skrzynki bezpieczników. Ja jak dokładałem kiedyś kabel do wzmacniacza jak miałem wersje z aku z przodu to dawałem po oryginalnej wiązce. Musisz ściągnąć listwy w środku. Podejrzewam że tak idzie wiązka od subwooferów. Co do zmieniarki na przykład to nie wiem.