Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jak w temacie, próbowałem nagrać dvd (źródło: filmiki z YT, piosenki dla dzieciaków) ale o ile stacjonarny odtwarzacz DVD bez problemu sobie radzi to DVD w aucie odmówiło posłuszeństwa i nie odtwarza płyty. Co ciekawe płyta jest rozpoznawalna, widać jej tytuł ale już nie chce zacząć z automatu odtwarzać kolejnych plików. Oczywiście filmy pełnometrażowe na dvd odtwarzane są bez żadnych problemów więc to na pewno wina niepoprawnie nagranego dvd.

Auto BMW 7 F01, 2010, audio 677A.

Nie potrzebuję żadnego menu, chcę wrzucić po prostu parę filmików na dvd dla dzieciaków i ewentualnie mieć możliwość losowego odtwarzania.

W jakim sofcie to nagrać i jakich opcji użyć? Z góry dzięki za sugestie.

Opublikowano
Nie wiem jak to robisz ale opcja "nagraj wideo dvd" powinna zadziałać. Kiedyś był problem z mp3 i tylko nagranie plików jako audio pomogło. Ile tych filmów nagrywasz na DVD? Spróbuj z jednym.
Opublikowano

To są piosenki z YT trwające po 5 minut... nagrywanie 1 czy 2 nie ma sensu...

Bardziej liczyłem na to jakiego oprogramowania używacie i jakie opcje zaznaczacie w tych programach do wypalania płyt DVD.

Opublikowano
Nie wiem czy rozumiesz, ale kodowanie pliku a nagrywanie plików np. o różnym rozszerzeniu na płycie DVD to dwie różne kwestie. Jakie rozszerzenie mają pliki które nagrywasz? Mp4?
Opublikowano

Czy naprawdę uważasz ze próbowałem odtworzyć plik mp4 nagrany jako dane w napędzie dvd auta? (Facepalm)

Pliki są nagrane poprawnie, na płycie są pliki .vob już po przekonwertownaniu. Ale zamiast automatycznie odtwarzać video uruchamia się jakieś menu wyboru którego nie da się obsłużyć. Stad moje pytanie jak nagrać video by ominąć to menu i żeby pliki video po prostu automatycznie startowały?

Opublikowano

Nie opisalłeś dokładnie jak nagrywasz i jakim programem więc niech nie dziwi cię fakt że pytam o tak proste rzeczy. I uwierz że osoby zadające pytania na forum są mniej lub bardziej kumaci w takich sprawach.

Wracając do tematu spróbuj nagrać przy pomocy Freemake. Podobno działa.