Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. Niedawno zakupilem Bmw e83 i ma pare mankamentow wewnątrz, typu: pozadzierane plastiki przy hamulcu ręcznym, przy przełącznikach podnoszenia/opuszczania szyb, szczególnie tył foteli przednich, który jest pokryty plastikiem. Jakie macie sposoby renowacji? Czym schodzi dobrze ta guma, porywająca plastik? Na nowo obkleic folia, pomalować plastik dipem, a może lakierem strukturalnym? Poradzcie cos, proszę :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
cześć dołączę się do pytania, bo zabrałem się za cały samochód stoi tydzień prace idą do środka pewnie w tyg wejdę, na pewno muszę coś z blenda kierownicy zrobić i pewnie ją okeleje folia nie mogę się zdecydować czy szczotkowany metal czy karbon albo poprostu czarny. Plasikdip odrzuciłem z racji, że w końcu zacznie się łuszczyć
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pozadzierane plastyki wyrównasz opalarką, ładnie odnawia PLAK( wiem wiem). Ale ostatnio testowałem kilka środków do plastyków, i ten najlepiej przywracał do życia wypłowiałe (ja sam tego czegoś nie używam...)

A co gumowych powłok, to tylko zdarcie i ewentualne oklejenie folią.