Skocz do zawartości

[318i] Białe światła.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, polecicie jakies dobre zarowki do zwyklych lamp bez xenonu,soczewki do swiatel mijania, drogowych i pozycyjnych przod ktore swieca na bialo? zeby nie bylo zadnych bledow, (mam ringi). Mile widziane linki do allegro.

Milego weekendu :).

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Maniek podał ci fajny legalny sposób podkręcenia oświetlwnia. Ty idziesz bardziej w zabranie dowodu za oświetlenie bez homologacji. Ciekaw jestem czy twoja propozycja wejdzie w ogóle w światła e46.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Te na pewno wejdą, bo to są normalne H7. Dowodu też nie zabiorą. Co do barwy to nie jestem ci w stanie powiedzieć jak to będzie z ringami współgrać. Okaże się jak zamontujesz. Te mają 3500K. Musiałbyś sprawdzić ile mają ringi. Największą wadą takich żarówek jest ich dość krótka żywotność. Rok podejrzewam to max.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Te mają 4200k

http://allegro.pl/h7-cool-blue-intense-4200k-homologacja-osram-i5006710437.html

Są też takie 5000k, ale nie mają homologacji z tego co wiem.

Opublikowano
  • Autor
czyli im wiecej tego "K" tym bielsze swiatlo??
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jeżdżę na tych Phillipsach Racing Vision od jesieni. Są wyraźnie bielsze niż zwykłe H7 i świecą daleko.

To '"K" to kelwiny=jednostka temperatury :roll: Nie chodziło się na fizykę? :lol:

Opublikowano
  • Autor
i swieca tak samo bialo jak na zdjeciach z ogloszenia?? ja mam teraz typowo zolte i nie wyglada to dobrze, biale by byly mega
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

W te zdjęcia to nie wierz, bo to ściema, aż tak dobrze to nie świecą. Robiłem zdjęcia porównawcze na jesieni, przed i po założeniu tych Phillipsów ale nie mogę znaleźć... :roll:

Jak się ściemni to mogę zrobić zdjęcie jak świecą te Phillipsa, jak Ci to w czymś pomoże.