Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mój przypadek źle działającego czujnika abs jest trochę

Dziwny mianowicie odkąd pojawia się usterka błędu czujnika prawy tył i zapalają się kontrolki auto jedzie jakby ktoś zamnotował drugą turbinę ciągnie z dołu,

a to model e39 2.0 d 136 km. ,który cierpi na zamulenie do 1800 obr/min.W sumie fajnie tylko ,że nie działają

systemy.Może ktoś miał podobny przypadek.

Opublikowano

Może wcześniej jezdziles z uszkodzonym, czytał inna prędkość koła i dusil silnik. Teraz padł całkowicie i masz dołączony system kontroli.

Ze sprawnym czujnikiem będzie jeździć tak samo dynamicznie

Opublikowano

Właśnie dzisiaj będę wymieniał kupiłem boscha.Dam znać co i jak.

Pozdrowienia.

Opublikowano

Witam.

Sprawa po montażu czujnika wygląda tak ABS działa tak jak powinien ,auto znów jedzie jak przed usterką ,czyli trochę słaby dół co ciekawe ,ze w momencie wyjęcia bezpiecznika abs dynamika nie wraca tylko jak jest zamontowany uszkodzony czujnik.Poszedłem dalej w temacie i sprawdziłem na Inpie czy są jakieś różnice w parametrach bieżących silnika podczas przyspieszania na jednej i drugiej opcji i co?i nic . Cała sprawa wydaje się być złudzeniem do,której przyczynia się bardzo czuły pedały gazu przy uszkodzonym czujniku.

Pozdrawiam.