Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, po usunięciu dpf’a i zaprogramowaniu odczuwalne jest bardzo głośne irytujące buczenie z rury wydechowej (jak traktor). Słyszałem, ze w dieslu nie powinien mieć miejsce taki dźwięk?! Macie, może jakieś rady co zrobić, aby wyciszyć wydech oczywiście bez ponownego dodawania dpfa bo to się mija z celem. Czy wstawić w to miejsce cos innego.... Silnik i wszystko sprawne. Układ wydechowy sprawdzony i szczelny. Proszę o porady jakieś mądre głowy :)
Opublikowano
Rzekomo wstawia sie jakas rurke podziurawiona wewnatrz puszki laczaca jeden koniec z drugim. Dokladnie o takim efekcie jak piszesz uprzedzili mnie w zakladzie i stad wiem o tej rurce. Mozesz napisac na priv to moge dac namiary i przynajmniej sie dowiesz jak to powinno byc zrobione.
to nieprawda, że ten bigos zaszkodził
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja nie mam DPF w moim N47 i jest cicho. Nie ma buczenia. Poprzedni właściciel usuwał i nie wiem jak to jest zrobione, ale puszka została.