Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam w głowie montaż świateł adaptacyjnych xenon/LED.

W tym momencie mam zwykłe Bixenony,

Czy ktoś montował taki zestaw? co trzeba wymienić/dołożyć oprócz oczywiście reflektorów.

To samo chciałem zapytać o halogeny LED z polifta, czy to kwestia plug i kodowanie?

Dzięki z odpowiedź.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ledów jestem ciekaw i bedę śledził wątek.

Halogeny są PnP i przeważnie ale nie zawsze trzeba zakodować bo mrygają:)

Efekt na duży plus i w miarę tani mod.

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano

A jakaś kamerka czy coś?

Reflektory same wyłapują co jest przed nimi?

Z tego co poczytałem troche to chyba kamerka KAFAS z modułem?

Opublikowano
Pytałem kiedyś bimmerupgrades na FB o koszt doposażenia w adaptacyjne LEDy do mojego F30. I napisali, że u mnie wystarczą nowe lampy + moduł TMS + kodowanie. Zaznaczę, że mam HBA, więc jakaś kamera jest, a wszystkie Fx jakie widzę z adaptacyjnym LEDem mają też KAFAS (można poznać po tym, że są dwie kamery, jedna pod lusterkiem a druga nad napisem Connected Drive). Jak jest naprawdę nie wiem bo z takimi modami poczekam aż skończy się gwarancja.
Opublikowano
LED świeci gorzej niż bixenon (szczególnie przy żarnikach bosma 6000k) - potwierdzone testami

Jakiś link do źródła? Bo jedyna różnica jaką widać to odcięcie na Xenonie jest równe ale ja bym chciał przeczytać wyniki jakiegoś testu, a nie opinie z forum. Bez urazy ;)

Opublikowano
LED świeci gorzej niż bixenon (szczególnie przy żarnikach bosma 6000k) - potwierdzone testami

Z ciekawości zapytam bo może jestem ignorantem - Co to za firma Bosma? Zawsze starałem się wymieniać żarniki na oryginały - Philips lub Osram.

6000 K to chyba jedynie wartość temperatury a nie ilość światła?

Pozdrawiam

Maciek