Skocz do zawartości

E39 535i - mrugają wszystkie światła w losowych momentach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemka! Mam problem z moją e39 z 1997r. Ostatnio jak jechałem dziurawą drogą pojawił się komunikat "door open", oraz zapaliła się lampka od otwierania drzwi. Problem po pewnym czasie się nasilił i komunikat wyskakiwał przy gwałtowniejszym hamowaniu, czy na nierównej drodze, co nie będę ukrywał że podczas jazdy wieczorami denerwuje. Popsikałem te odbojniki w zamkach wd-40 i problem na chwilę się uspokoił, ale w tym momencie denerwuje już praktycznie tak samo. Druga sprawa, która mnie bardziej martwi : w losowych momentach, czy to w nocy czy w dzień, podczas gdy auto jest zamknięte potrafią włączyć się awaryjki, i mrugać na zmianę z wszystkimi światłami przez jakiś czas, potem same zgasną. Podejrzewam, że przez to upalił mi się kilka dni temu xenon. Co może być przyczyną? Moduł komfortu padł? Jakieś inne sugestie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Światła (rozumiem, że zewnętrzne?) to moduł świateł a problem z otwartymi drzwiami może to być właśnie moduł komfortu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Tak, zewnętrzne, i w sumie chyba tylko jak jest zamknięty. Dzisiaj jak byłem w sklepie to taka przygoda się zdarzyła i z przodu razem z mruganiem było słychac cykanie (chyba gdzies z przodu pojazdu..)