Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja póki co do E39 nie dołożyłem, ale mogę Ci opisać moje doświadczenia z tymi chińskimi zmieniarkami:

Audi S8 D2:

- podpięta bezpośrednio pod oryginalne radio, zmieniarka mp3 wrzucona w schowek na lewo od kierownicy (taki sam schowek jest w E39), więc widoczna cały czas

- kupiłem nową, pierwsze 3 miesiące rano musiałem dawać kluczyk najpierw tylko na zapłon i patrzeć po kontrolce na zmieniarce czy dioda się zapala czy nie, przeważnie zmieniarka odpalała się po 2-3 próbach

- po pierwszych 3 felernych miesiącach przez kolejne 2 lata zawsze łapała za pierwszym razem i działała idealnie, dźwięk BOSE zachowany, wszystko git

E46 polift:

- podpięta w bagażniku w miejsce zmieniarki CD

- kupiłem używkę od gościa, który jej używał w X5 - krążąc lokalnie po mieście działała mu dobrze, ale przyznał, że jadąc w trasie często mu się wyłączała i zaczynało grać radio, po wciśnięciu przycisku "mode" na radiu grała znowu

- u mnie nigdy w trasie sama się nie przełączała, ale... czasami losowo po ręcznej zmianie utworu się zawieszała (co około 20-30 ręcznych zmian utworu). Auto mogło zostać zgaszone na noc i rano i tak dalej zmieniarka nie działała, trzeba było otworzyć bagażnik, odpiąć zasilanie zmieniarki i dopiero się "odwieszała". Także np. w trasie 400km z reguły był 1 szybki stop na poboczu przeznaczony na odwieszenie zmieniarki

Ogólnie żyje to ustrojstwo swoim życiem, w dodatku ta sama zmieniarka może się zachowywać inaczej w każdym aucie, także jak trafisz, tak będziesz miał ;)

A, nie miałem Yatour, tylko te takie całe czarne od dystrybutora "hadron".

Opublikowano

Potwierdzam posta @funny.cigarette

Mam chińską zmieniarkę i mam to samo. Czasami po zgaszeniu i ponownym odpaleniu zmieniarka znika z wyświetlacza. Kolega ma taką samą zmieniarkę i ma dokładnie to samo.

Usterka nie zawsze występuje, ale jak wystąpi to w najmniej oczekiwanym momencie co bardzo irytuje.

Zastanów się nad ewentualnym montażem AUX.

Opublikowano
Tak jak koledzy napisali, mam xcarlinka i z jego działaniem jak na loterii :) Czasami działa kilka dni bez problemu a czasami trzeba próbować zapłonem kilka razy. Ja przerzuciłem się na transmiter FM po BT xiaomi. Można spokojnie Spotify słuchać i przerzucać kawałki potrząsając telefonem i koszt w granicach 40 zł. Ta zmiarka USB to ponad 200 Zeta.
  • 2 lata później...
Opublikowano

Cześć.

Trochę odświeżam temat. W mojej e39 2001r fabrycznie posiadałem zmieniarke jednak ktoś ją kiedyś wymontował, był zamontowany moduł usb firmy grom ale bez okablowania.

Zakupiłem zmieniarke wefa do bagażnika 6+3 pin. Dioda na urządzeniu się zapala po włączeniu zmieniarki jednak nic nie gra.

Dodam tylko że kabel 6 pin leżał luzem i podłączyłem go (tak myśle) do modułu który jedynie mi pasował najbliżej lampy, niestety tam da się te przewody podłączyć w różny sposób, obok idzie jeszcze inny taki sam i mozna je podłączyć zamiennie!

Czy ma ktoś może zdjęcia jak to jest podłączone?

Jeśli chodzi o DSP to wydaje mi się że tego nie mam bo w radiu nie ma żadnej opcji dsp, nie mam też głośnika basowego a jedynie 2 głośniki basowe w półce.