Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wiem ze temat wspomagania byl juz poruszany ale na ten temat nic nie znalazlem problem jest taki: wspomaganie jak jest wszystko zimne tzn powiedzmy rano zapale samochod jest wszystko ok, ale po przejechaniu paru kilometrow zaczyna buczec przy skrecaniu i nawet delikatnie jak sie nie skreca kierownicą, mysle ze to pompa ale wolalem sie upewnic bo troche dziwne ze jak jest zimny to wszystko jest ok. wspomne ze wymienialem olej w ukladzie wspomagania, stan oleju tez jest ok. czekam na wasze opinie i pozdrawiam
Opublikowano
u mnie to samo czasem wystepuje! ale przestaje po chwili ... przekladnia wspomagania?

www.bmwproject.pl

www.szczyrbowski.pl

E36 TURBO 325i & E46 TOURING 330D

Opublikowano
A jaki masz poziom oleju w zbiorniczku od wspomagania? Kiedy ow olej byl zmieniany, przy okazji jakiego jest teraz koloru? A ze buczy po rozgrzaniu - olej rozgrzewa sie przez co robi sie rzadki i stad to wycie - taki moj skromny wniosek ;)
Opublikowano

Przy okazji tematu zapytam:

wspomaganie działa cały czas tak samo tylko troche ciężko, pompa jest dobra zero wycieków, olej nowy, co może być jeszcze tego powodem?

Czytałem coś o krzyżaku ale czy może to być jego wina?

Opublikowano
oleju jest tyle ile powinno byc czyli na polowie wskaznika, olej wymienialem jakies 2 tygodnie temu, a moze trzeba nalac jakis inny olej bo mechanik polecil mi TEDEX, powiedzial ze to jest najprostszy i najlepszy olej do wspomagania, zawsze to co mi mowil to bylo0 ok, ale nawet jak wymienilem to buczy jak buczalo, to mozliwe ze jak sie rozgrzeje olej to robi sie rzadki i buczy to co ja mam zrobic skoro na innym oleju tez buczalo to nie jest wina tego oleju, niewiem sam o co chodzi... POMÓŻCIE :mad2:
Opublikowano
Pytanie jaki to konkretnie Tedex, jaka specyfikacja? Podejrzewam, ze tak jak i u mnie to i u ciebie olej we wspomaganiu powinien byc koloru czerwonego - patrz korek od zbiornika do wspomagania. Ja mam zdajsie Texaco Texamatic 7045E (olej klasy ATF Dexron III). Jesli olej jest wlasciwy to chyba bedziesz musial przygotowac sie na zmiane pompy.
Opublikowano

Witam ponownie!

Kupiłem sobie juz pompe do tego nieszczęsnego wspomagania i mam kolejne pytanie "jaki mam wlać olej zeby to juz napewno nic zlego nie zrobiło??" i gdzie najlepiej mam go kupić?(CPN, itp)