Skocz do zawartości

Pomocy !!! gaśnie po szrpnięciu , czasami pozalaniu paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak kogoś przeraża wielkosc na samym dole wszystko streszcze prosze o pomoc

OK wiec tak Pierwsze problemy zaczeły sie zimą około 5 razy miałem coś takiego jezdze sobie autkiem wszystko ok zatrzymuje sie wychodze z auta na 2 min wracam odpalam a ten zaczyna szalec z obrotami a raczej traci moc gazuje gazuje i wszystko sie normuje , działo sie tak tylko po odpaleniu ostatnio jednak , obiawy te zanikły ale porobiłeo sie jeszczegorzej .

Ale dzieje sie tak tylko gdy troszke zabardzo przyszaleje autkiem , młody jestem lubie czasami sobie bokiem w zakret wejsc (wszystko z głową) ale nie tylko jak np na wstecznym cofam i niedam mu wystarczajaco gazu a znajdzie sie jakas przeszkoda co spowoduje szarpniecie i zgasniecie to zaczyna gasnac jak glupi dopiero jak wcisne gaz na 50-60% to zaczyna wchodzic na obroty , ale to nic niedaje musze np jechac wbic mu sprzeglo zaczyna gasnac szybko puszczam by nim szarpnelo albo jade wolno wbijam sprzeglo daje mu mocne obroty i gwaltownie puszczam sprzeglo wtedy tak jakby cos tam na miejsce wskakuje i all jest ok czasami po takim zabiegu zaczynaja skakac obroty jak mu dam na luz tak z 2do 3 tyś.

A oto streszczenie

Gdy np zamiele czy cos w tym stylu czsami przy wyzszych obrotach bardzo krotko odczuwam cos takiego jakby poslizniecie niewiem czy to sprzeglo sie slizga wtedy czy rozrząd czy klin .

Gdy zbyt gwaltownie zmienie bieg , albo wsiadzie ktos pocztkujacy i strzeli cos w stylu kangura auto zgasnie , to juz jest lipa odpalam on gasnie i reaguje na gaz(pedal bo mam benzyne) dopiero gdy wcisne ponad polowe .

czasami na stacji jak zaleje podpalam i go zaczyna dusic ale po chwili po lekkim przygazowaniu sie uspokaja

Gorzej jesli zaczyna sie dusic po gdy zamiele itp bo wtedy juz tylko gwaltowne szarpniecie typu wlasnie mielenie pomaga by zaczął normalnie pracowac , cos jakby wskakuje wtedy na miejsce czyto moze być rozrząd ??? klin chyba by niemial takiego wplywu

Opublikowano
aha jesli mozecie piszcie do mnie jak do jak do konkretnego prostaka co gidzie jak i ile by kosztowalo bo jestem kompletnie zielony moja jedyna wiedza to wy i kniga którą zakupiłem do bmw ;) . Ale jest niezle olej se wymienilem hehe ;)