Skocz do zawartości

330xi 258 koni N52 kręci, ale nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim.

Mam taki problem. Zajechałem na stację, zatankowałem, poszedłem płacić, wracam i jest tak że rozrusznik kręci obroty podbija lekko no ale silnik nie pali. Na drugim kluczyku to samo. Pompa paliwa podaje paliwo jak z węża strażackiego. Raz podczas próby pojawił się komunikat, że kluczyk jest uszkodzony i że to jego wina. Ale to tylko raz miałem taki komunikat na ekranie nawigacji. Ale tak jak pisałem po zmienię kluczyka to samo. Może jest to problem immobilisera? Albo vanos się zaciął? Błędy jakie pokazało można zobaczyć tu:

https://zapodaj.net/8ce2186c488cd.jpg.html

Opublikowano
Masz błąd ews manipulation i z tym nie odpali. Trzeba zrobić synchro cas-dme przy pomocy inpa.
Opublikowano
  • Autor
W takim razie będę szukał kogoś kto mi to zrobi. Możesz powiedzieć czy to usterka jakiejś części? Coś trzeba oprócz tego o czym mówisz zrobić/wymienić, aby się to nie powtórzyło? Od czego coś takiego się stało i jak się przed tym zabezpieczyć?
Opublikowano
Jest to związane z CAS czyli immo. Nie ma reguły w którym momencie wystąpi owy błąd. Moze masz słaby aku. Tak czy siak można pokusić się o aktualizacje softu w CAS.
Opublikowano
  • Autor
Akumulator nowy, ma z 3 miesiące. Także raczej nie. Ale na wszelki wypadek naładuje go. I tak jak mówisz zrobię aktualizację softu w CAS.

Edytowane przez Paniczos

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
I tak jak mówisz zrobienia aktualizację.

Bez sensu, majaczenia!

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Po co?

Bo to oszustwo, które nie pomoże, za które ktoś weźmie pieniądze , a wynika nie będzie !

Powiem więcej .Co wspólnego ma programowanie naprzyklad do nieprawidłowej checksummy ISN albo do nieprawidłowych dannych pilota , ktore z tego lub innego powodu popsuli we wsadu eeprom ?

W Polsce programowaniem sterowników zajmują się ci, którzy nic innego nie potrafią robić , oto i cała prawda. U takich jedna odpowiedź na wszystkie problemy - "zacząć od programowania", a jak nie pomoze, to spierda..j pan do magikow, bo ja tu rozkladam ręce )))) i tyle

Edytowane przez temsky740

Opublikowano
  • Autor
A co Twoim zdaniem może być przyczyną i może pomóc?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A co Twoim zdaniem może być przyczyną i może pomóc?

Na warsztacie pomogę, nie jestem wróżka

Opublikowano
  • Autor
A gdzie masz warsztat?
Opublikowano
Temsky spokojniej bo nerwicy dostaniesz. Też już nie raz poprawiałem po magikach. No ale co zrobisz jak polak kupi bmw a później żydzi na naprawy.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A gdzie masz warsztat?

PW

Co wspólnego ma programowanie naprzyklad do nieprawidłowej checksummy ISN albo do nieprawidłowych dannych pilota , ktore z tego lub innego powodu popsuli we wsadu eeprom ?

Część odpowiedzi na Twoje pytanie!

A Może i zwykła synchronizacja pomoże, nie wiem. Niewiadomo co jet przyczyną ews manipulation

Edytowane przez temsky740

Opublikowano
  • Autor
Kolego płacę ile mechanik mi powie. Z tym, że nie mogę znaleźć odpowiedniego który postawiłby diagnozę. Jeżeli trzeba to powiedz ile Tobie jestem winny, bo nie lubię być dłużny.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Kolego płacę ile mechanik mi powie. Z tym, że nie mogę znaleźć odpowiedniego który postawiłby diagnozę. Jeżeli trzeba to powiedz ile Tobie jestem winny, bo nie lubię być dłużny.

Mi nic ))) Ja nic escze nie zrobilem ))

Opublikowano
  • Autor
To akurat było do użytkownika alb3rt
Opublikowano
Ooo panie. Ewentualnie poszukaj kogoś z forum, Facebooka kto pożyczy ci kabelek. Zrobię przez teamwiever.
Opublikowano
  • Autor
Na poniedziałek jestem umówiony z człowiek który ma no to zrobić. Gdyby się nie udało to będę się odzywać.
Opublikowano
  • Autor
Elektromechanik podłączył się do samochodu i chyba zrobił to o czym pisał alb3rt i już moje BMW chodzi jak pszczółka