Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z asystentem pasa ruchu. W mieście jeżdżąc zapalają się strzałki po zewnętrznych stronach pasów na desce ale nie ma wibracji na kierownicy BMW_LDW_in_IP-300x225.jpg

Natomiast wjeżdzajac na autostradę pokazują się takie błędy e4354e592c326.jpg

Czy ktoś miał podobny Problem?

Opublikowano (edytowane)

U mnie działa bez zarzutów. Zarówno w mieście jak i na trasie. Być może ten silniczek się przegrzewa jak często jeździsz po linii.

Swoją drogą po co Ci ten system w mieście?

Ja go nawet na trasie nie używam. Uważam go za zbędny gadżet... no może gdybym wracał nocą i jechał wiele godzin to ze względu na możliwość zaśniecia, ale w mieście?

Jak nie zapomnę to spróbuję jutro go "przegrzać" :-)

Edytowane przez Gregonio
Opublikowano
Kupiłem niedawno to auto i zauważyłem, że coś jest nie tak z tym systemem. Skoro jest, powinien działać niezależnie czy trasa czy miasto. Opisałem kiedy działa a kiedy nie. Niestety, nie używam go często ponieważ wystarczy ze odpale auto,rozpedze sie do ponad 70km/h ( 71,72 km) i wywala właśnie ten błąd który pokazałem na zdjęciu z wyswietlacza . Nie działa w ogóle wibracje na kierownicy. Jeżdżę w nocy i jednak byłoby dobrze, żeby działał :wink:
Opublikowano
Z tego co zaobserwowałem to te strzałki zapalają się w momencie gdy system rozpoznaje prawidłowo linie namalowane na drodze. Gdy nie widzi linii np. z prawej strony np z powodu jej braku lub zasypania piaskiem, słabo widoczna itd. to strzałka ginie.