Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam problem ze sprzęgłem w mojej e30-ciężko wchodzą biegi.

podejrzewam ukł.wsp.spręgła.

chciałem go odpowietrzyć już przy pomocy:

-zacisku hamulcowego-wężyka między odpowietrznikami zacisku i siłownika żadna opaska czy obejma nie jest w stanie utrzymać robi się takie ciśnienie że wąż spada z odpowietrzników(oczywiście odpowietrzniki poodkręcane i wężyk napełniony płynem)

-tzw."przyrządu bmw" który opisano w książce obsługi E30-żadne ciśnienie nie może przepchać płynu do siłownika(odpowietrznik odkręcony)

PRZY CZYM GDY ODKRĘCE ODPOWIETRZNIK NA SIŁOWNIKU TO ŻEBYM CZEKAŁ NIE WIEM ILE TO ANI KROPLA PŁYNU SIĘ NIE POJAWIA :roll: (ODPOWIETRZNIK JEST DROŻNY)

Dla mnie to jakaś czarna magia :jawdrop: ,podejrzewam niedrożny przewód elastyczny,ale gdyby tak było to nierozumiem jakim cudem jeżdżę i zmieniam biegi :shock: .Chciałbym to zrobić zanim siłownik całkowicie przestanie wysprzęglać.

Moze ktoś miał już podobny przypadek...

pozdrawiam.

Opublikowano

być może pompa nie jest cofnięta do końca - za nisko pedał i otworek łączący pompę ze zbiorniczkiem jest zamknięty, spróbuj odłączyć pedał od pompki i wyciągnąć do końca tłoczek, jeśli się nie da wykręć pompkę i rozkręć - widocznie coś z nią nie tak, siłownik też radzę sprawdzić

pozdrawiam

Opublikowano

czyżby wychodziło na to ,że znów mam jakiś dziwny przypadek z którym jeszcze nikt się nie spotkał? :mad2:

Pomocy... :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Opublikowano

oki,dzięki

co do tego opisu z boku co się mi pojawił "zanim zapytasz poszukaj"-szukałem i to dość długo,ale podobnego przypadku nie znalazłem na forum.

pozdrawiam

Opublikowano

Tłoczek pompki sprzęgła cofa się do końca :roll: ...

Chyba kupie zestawy naprawcze pompki i siłownika + wężyk elastyczno stalowy. Wybebesze wszystko w przyszły weekend i zrobie od zera...

Opublikowano
odkręć wężyk przy pompce i siłowniku, dmuchnij spręzonym powietrzem do niego. Jeżeli jest zatkany to się odetka, jeżeli nic to nie pomoże będziesz wiedział że to nie wężyk strajkuje...

Bądź miły dla ludzi kiedy pniesz się w górę,

bo możesz ich spotkać kiedy będziesz spadał w dół...