Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pomocy! Nie działa centralny z pilota. Kupilem auto z jednym pilotem fabrycznym ktory nie dzialal, próbowałem go kodować bez skutku, wymieniłem akumulator w kluczyku tez nie pomogło. Wymienilem wzmacniacz anteny w tylnim slupku, wymieniłem modul komfortu mimo tego ze radio nie mialo problemu z zasiegiem oraz wszystkie inne funkcje modulu komfortu działają prawidłowo. Dodam ze centralny z kluczyka dziala dobrze. Ostatecznie zdecydowałem sie ze dorobie nowy kluczyk bo to pewnie on jest winien, zakupiłem wiec chinski kluczyk, docialem grot, zakodowalem immo i uwaga kluczyk udalo sie zakodowac. Wrocilem rano pilot nie dziala, ale wsiadlem do auta zakodowalem jeszcze raz za pierwszym razem, wtedy bylem pewien ze moj stary kluczyk jest na śmietnik. Zamiast zostawić tak jak było chciałem jeszcze lepiej więc wybralem sie na szrot i udało mi sie znaleźć kluczyk diamentowy. Nie czekając dłużej skitralem kluczyk do kieszeni i wyszedłem by jak najszybciej go przetestować, na sam poczatek odlutowalem akumulatory z mojego fabrycznego klucxyka oraz tego ze szrotu oraz przelutowalem uklad elmos z immo starego kluczyka na plytke ze szrotu. Na sam koniec wstawilem nowy akus i bingo, pobieglem do auta otwierajac je chinskim pilotem ktory jeszcze działał, wsadzilem kluczyk do stacyjki i rozpocząłem kodowanie elektroniki ze szrotu, nie udalo sie. Stwierdzilem ze zostawie jeden kluczyk i spróbowałem zakodować ten chinski który dzialał. Próbuję juz tak 2 dzień i ani jeden pilot ani drugi nie daja sie zakodować. Dysponuje skanerem częstotliwości i oba piloty wysylaja sygnał. Czego szukac dalej? Bezpieczniki dobre.
Opublikowano
Pewności nie mam,ale według mnie to Się nie uda, choćby z tego względu że stary kluczyk działa na innej częstotliwości jak "diament"
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Pewności nie mam,ale według mnie to Się nie uda, choćby z tego względu że stary kluczyk działa na innej częstotliwości jak "diament"

Stary kluczyk miałem na myśli mój stary kluczyk również diament.

Opublikowano
Problem rozwiązany. Wymieniłem jeszcze raz moduł komfortu. Przekodowałem pustym plikiem man przez ncs i oba piloty zaskoczyły za pierwszym razem.