Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z kontrolą ciśnienia w oponach tzn. przycisk do uruchomienia kontroli nie reaguje kiedy go naciskam. Wymieniłem opony i chciałem to skalibrować ale przycisk nie działa, nic się nie zapala, nawet jak trzymam długo. Proszę pomóżcie. Auto to e83 polift.
Opublikowano
Musisz podjechać a kontrolka się zapali wtedy ustawiasz auto na równym i dopiero wciskasz przycisk i trzymasz aż zgasnie
Opublikowano
Wszystko robię dokładnie jak trzeba tylko że trzymając przycisk nie zapala się pomaranczowa kontrolka ciśnienia, a powinna po paru sekundach. O to mi chodzi ,czemu się nie zapala, a nie jak to zrobić bo to dobrze wiem. Tym bardziej że to działało.
Opublikowano

Zrób test zegarów, ikon pulpitu.

Sprawdź bezpieczniki.

Podłącz się pod Inpę i sprawdź działanie przycisków na konsoli. Z tego co pamiętam było coś takiego. Chyba?

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano
U mnie też się nie zapala jeżeli trzymam przycisk :] Spuść trochę powietrza w jednym kole i przejedź 100 m i się zapali :P nabij powietrza z powrotem i w tedy zakoduj nowe :]
Opublikowano
Sprawdź test zegarów czy się zapala kontrolka. U mnie po przekreceniu kluczyka zapala się lampka. Jeżeli podczas testu będzie się zapalać to myślę że trzeba podpiąć pod komputer i sprawdzić czy jest aktywna funkcja. Może czujnik abs ale to by raczej druga kontrolka świeciła:)
Opublikowano
....... Może czujnik abs ale to by raczej druga kontrolka świeciła:)

Jakby był to czujnik ABS to by nie działał prędkościomierz i licznik nie nabijał by kilometrów

a x-drive podczas jazdy na wstecznym zachowywał by się jakby miało rozerwać łańcuch.

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8