Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam obecny sterownik wywala mi błedy 4 sond. Oczywiscie podmieniłem je i nic nie pomogło. Wymieniłem także wiązkę bo moja była uszkodzona ( gazownicy nie zamocowali wiązki w swoje miejsca i latała luźno, czego efektem bylo zwarcie ) na chwile obecna na podpiętych sondach korekty idą na +30 na obu bankach i dochodzi do tego ze silnik trzęsie gaśnie. po odłączeniu sond silnik chodzi jak zegarek. Udało mi sie zdobyc sterownik o tych samych numerach DME MS45 7527072 ale od M54b22, zmieniłem w nim juz soft na 7550119 i przepisałem mój VIN, i w inpie zrobilem reset dme z cas. niestety auto na nowym sterowniku kręci rozrusznikiem ale nie chce odpalić i wyskakuje bład imo ( ews manipulation ) Jak moge to ruszyć dalej? :mad2: Edytowane przez mariuszbmw87
Opublikowano
Najlepiej zrobić klona starego. W dme jest kod isn który musi się pokrywać z isn CAS. Szukaj kogoś z programatorem lub dokup CAS od tego dme co masz.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nikt nie wie jak to ogarnąć ?

Davaj auto , zrobie za 10 minut )

Albo wysylaj dme i cas , jak masz daleko do Slaska .