Skocz do zawartości

BMW e 60 dociąganie drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam .Może ktoś wie co się dzieje.Wczoraj przy zamykaniu drzwi coś chrupło i przestało domykać drzwi .Zamek ciągnie ale nie do końca i nie domyka
Opublikowano
Piszesz o dociagu soft close? Jesli tak to prawdopodobnie silniczek (wraz z linka i zamkiem) do wymiany. Przynajmniej u mnie tak bylo - nie dociagal do konca. Wymiana jest prosta, a uzywana czesc znajdziesz za 200-300zl
Opublikowano
  • Autor
No własnie, nie dociąga do końca .Mógłbyś opisać jak wygląda wymiana ściąganie tapicerki itd .I gdzie dostać tą część.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No własnie, nie dociąga do końca .Mógłbyś opisać jak wygląda wymiana ściąganie tapicerki itd .I gdzie dostać tą część.

ASO allegro eBay.

Odkrecasz wkręty i ściągasz tapicerkę,później odpinasz klipsy.

Zobacz filmy na YouTube

Opublikowano
  • Autor
Trzeba wymienić zamek i silniczek czy może jedno wystarczy.Sam zamek kosztuje 900 pln a z silniczkiem 1700 pln.
Opublikowano

Możesz wymienić tylko jedną część. Zamek i silniczek są połączone ze sobą stalową linką oraz wtyczką z przewodami, ale można to rozłączyć. Tylko skąd wiesz co wymienić? U mnie winowajcą był silniczek, u Ciebie może być inaczej. Szukaj używanych na ebayu lub allegro. Tutaj np. masz kompletny zamek z silniczkiem na tylne drzwi za 400zł. http://allegro.pl/bmw-5-e60-e61-zamek-dociag-drzwi-tyl-tylna-europa-i7099637958.html#thumb/2

Pamiętaj też żeby kupić odpowiedni. Jeśli dobrze pamiętam to jest różnica pomiędzy lewą i prawą stroną. Przód i tył już nie pamiętam czy się różnią, sprawdź na realoem - http://www.realoem.com/bmw/pl/select

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za pomoc .Zrobione ,żałuję że nie rozebrałem drzwi i nie zobaczyłem co jest,posłuchałem mechanika że tam się nic nie da zrobić i trzeba kupić komplet.Okazało się że silniczek jest przykręcony do blachy poprzez takie gumowe dystanse które się

ę zerwały można to było naprawić

skręcając to na wylot .No nic ciesze się że zrobiłem.Oczywiście popłynąłem za zamek 500 pln.no nic morze się przyda

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

morze się rzeczywiście przyda, tymbardziej że idzie lato.

Jak dobrze opiszesz na allegro, to pieniądze do Ciebie szybko wrócą.

Opublikowano
  • Autor
Myślałem że już po temacie, no prawie bo zamykanie niby działa ale jak dociąga drzwi dużo dłużej przytrzymuje w trakcie dociskania. Może to było powodem zerwania tych gumowych dystansów na silniku.